Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pazılı Kaşarlı Sarma Börek

Pazılı Kaşarlı Sarma Börek
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pazili-kasarli-sarma-borek.jpg

Pazılı Kaşarlı Sarma Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet hazır günlük taze yufka
  • 2 bağ pazı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Ortalarına sürmek için:
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine:
  • Kalan yağlı karışımdan iki kaşık kadar
  • 1 yumurta sarısı ve
  • Kavrulmuş susam

Pazılı Kaşarlı Sarma Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pazıları uygunca yıkayın ve suyunu büsbütün süzün, daha sonra pazıyı doğrayın.
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın, tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun.
  3. Pazıyı ekleyerek karıştırın ve pazı yumuşayıncaya kadar kavurun.
  4. Damak tadınıza nazaran tuzunu ve baharatlarını ek ederek beş dakika daha kavurun, ocaktan alın, yeterlice soğutun.
  5. Kaşar peynirini rendenin iri tarafıyla rendeleyin, isterseniz pazının içine karıştırın yahut benim üzere böreği saracağınız vakit ekleyin.
  6. Bir şişe soda ve bir çay bardağı zeytinyağını karıştırın, zeytinyağı kullanmıyorsanız çiçekyağı olabilir.
  7. Bir yufkayı tezgâha serin, yarısına yağlı karışımı fırçayla sürün, yarısını üzerine kapatın, tekrar üzerine yağlı karışımdan sürün.
  8. Yufkayı dört modüle kesin, geniş kısmına pazılı iç harcından koyun, içine peynir eklemediyseniz peynirini ekleyin,.
  9. Kalın sigara böreği sarar üzere sarın, dikkat edin kıyılarını içe hakikat kapatarak sararsanız peyniri içinden akmaz.
  10. Bütün yufkaları tıpkı halde hazırlayın ve kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  11. Kalan sodalı yağlı karışımdan iki kaşık alın, bir yumurta sarısı ek ederek çırpın.
  12. Böreklerin üzerine sürün, kavrulmuş susam serpin, kavrulmuş yoksa olağan susam kullanabilirsiniz.
  13. Evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede 40, 45 dakika kadar pişirin, yahut fırınınızın ayarına nazaran pişirin.
  14. Güzelce kızarınca fırından çıkarın, afiyetler olsun.
 

Similar threads

Pazılı Börek Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka1 bağ pazı (isterseniz ıspanakla yapabilirsiniz)1 kase lor1 çay kaşığı tuz (benim peynirim tuzluydu)1 tatlı kaşığı pul biber1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı su Üzeri için; 1 adet yumurta sarısıÇörek otu ve susam Pazılı Börek Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Pazılı Kaşarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler *4 yumurta **1 kilo yufka (6 yufka) *2 su bardağı süt *1 su bardağı +1 yemek kaşığı sıvı yağ *1 kilo pazı veya ıspanak *1 kuru soğan *1 yemek kaşığı un *100 gr kadar kaşar peyniri rendesi *Susam Pazılı Kaşarlı Börek Tarifi Yapılışı Değişik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Pazılı Tava Böreği (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler Yarım demet pazı4 kol maydanoz1 adet yufka1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı kırmızı toz biber1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir yahut tulum peyniri1 yemek kaşığı zeytinyağı Pazılı Tava Böreği (Çok Pratik Çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
Pazılı Bulgur Köftesi Tanımı İçin Gereçler 2 demet pazı1 orta uzunluk kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı zeytinyağı6 yemek kaşığı yoğurt (Tepeleme) Bulgur köftesi için: 1 su bardağı ince bulgurYarım su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Pazılı Peynirli El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 kase beyaz ezine peynirYarım çay kaşığı tuzYarım kilo pazıBir ölçü kırmızı pul biber Arasına sürmek için; Zeytinyağı Hamurun gereçleri; 4 su bardağı un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzAlabildiğine su Pazılı Peynirli El Açması Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt