![pazili-kis-kis-loren.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/09/pazili-kis-kis-loren.jpg)
Pazılı Kiş (Kiş Loren) Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram un
- 100 gram soğuk tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 demet pazı
- 2 adet pırasa
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı krema
- 2 tane yumurta
- 60 gram bergama tulum peyniri
Pazılı Kiş (Kiş Loren) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kiş hamurumuzu yapıyoruz.
- Un,tuz ve küp küp doğradığımız tereyağını rondodan geçiriyoruz. Unumuz kum üzere oluyor.
- Soğuk suyumuzu yavaş yavaş ek edip hamurun toplanmasını sağlıyoruz.
- Toplanan hamuru dinlenmesi için buzdolabına alıyoruz.
- Kiş harcımızı hazırlıyoruz.
- Evvel zeytinyağında soğanları kavuruyoruz.
- Sonra doğradığımız pırasaları ve sarımsakları ek edip kavuruyoruz.
- Pazıları ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Tuz ve karabiberi ek edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Hafif soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzu yağlı kağıt ortasında açıyoruz.
- Kalıba hamurumuzu yerleştiriyoruz.
- Taşan hamuru kalıbımızın kenarlarına nazaran kesiyoruz.
- Hamuru çatalla aralıklı olarak deliyoruz ve üzerine yük olsun diye bakliyatlarımızı yerleştirip 180 derece ısıtılmış fırın da 10 dk pişiriyoruz.
- Sonra üzerinden bakliyatları alıp 10 -12 dk daha pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp üzerine ince bir katman yumurta sürüyoruz.
- Yumurta ve kremayı çırpıyoruz.
- İçine kavrulmuş zerzevatları ve rendelediğimiz peynirin yarısını ek edip karıştırıyoruz.
- Pişirdiğimiz kiş hamurunun içine yaydırıyoruz.
- Kalan peyniri üzerine serpip 180 derecede 20- 25 dk kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. ????.