Pazılı Malatya Koftesi Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı biber salcası
*Tuz
*1 cay kaşığı kimyon (silme)
*1 su bardağından bir parmak eksik un
Elimizi ıslatmak icin;
*1 kase soğuk su
Sosu icin;
*1 demet pazı
*34 su bardağı suzme yoğurt
* Tuz
*3 diş sarımsak rendesi
Haşlamak icin;
*1 litre sıcak su
*Tuz
Uzeri icin;
*12 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pul biber
Pazılı Malatya Koftesi Tarifi Yapılışı
1
*Derin bir kaba bulguru koyup uzerine ılık suyu ekleyin ve uzeri kapalı 15 dk bekletin
*Ardından kalan malzemeleri ekleyip yoğurun
*Yanınıza bir kase soğuk su koyup arada elinizi ıslatarak 1015 dk boyunca yoğurun
*Tencereye 1 lt kadar su koyup kaynamaya bırakın
*Bulgurdan kucuk parcalar koparıp elinizle yuvarlayın un koyduğunuz bir tepsiye dizin
*Kaynayan suya az bir miktar tuz ekleyip kofteleri icine atın
*Kofteler su ustune cıkınca pişmiş demektir bir suzgecle alıp bir tabağa koyun
*Pazıları iyice yıkayıp ince ince doğrayın kofteleri haşladığınız suya atıp 34 dk bekletip bir suzgec yardımıyla cıkarın
*Servis kasesine pazıları koyup uzerine sarımsak rendesi, biraz tuz ve yoğurdu ekleyip karıştırın
*Uzerine kofteleri koyun
*Sos tenceresine tereyağını ve sıvı yağ koyup pul biber ekleyin kızdırın ve koftelerin uzerine dokun
*1 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı biber salcası
*Tuz
*1 cay kaşığı kimyon (silme)
*1 su bardağından bir parmak eksik un
Elimizi ıslatmak icin;
*1 kase soğuk su
Sosu icin;
*1 demet pazı
*34 su bardağı suzme yoğurt
* Tuz
*3 diş sarımsak rendesi
Haşlamak icin;
*1 litre sıcak su
*Tuz
Uzeri icin;
*12 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pul biber
Pazılı Malatya Koftesi Tarifi Yapılışı
1
*Derin bir kaba bulguru koyup uzerine ılık suyu ekleyin ve uzeri kapalı 15 dk bekletin
*Ardından kalan malzemeleri ekleyip yoğurun
*Yanınıza bir kase soğuk su koyup arada elinizi ıslatarak 1015 dk boyunca yoğurun
*Tencereye 1 lt kadar su koyup kaynamaya bırakın
*Bulgurdan kucuk parcalar koparıp elinizle yuvarlayın un koyduğunuz bir tepsiye dizin
*Kaynayan suya az bir miktar tuz ekleyip kofteleri icine atın
*Kofteler su ustune cıkınca pişmiş demektir bir suzgecle alıp bir tabağa koyun
*Pazıları iyice yıkayıp ince ince doğrayın kofteleri haşladığınız suya atıp 34 dk bekletip bir suzgec yardımıyla cıkarın
*Servis kasesine pazıları koyup uzerine sarımsak rendesi, biraz tuz ve yoğurdu ekleyip karıştırın
*Uzerine kofteleri koyun
*Sos tenceresine tereyağını ve sıvı yağ koyup pul biber ekleyin kızdırın ve koftelerin uzerine dokun