Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pazılı Tava Böreği (Çok Pratik Çok Lezzetli)

Pazılı Tava Böreği (Çok Pratik Çok Lezzetli)
0
185

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

Pazılı Tava Böreği (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

• Yarım demet pazı
  • 4 kol maydanoz
  • 1 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir yahut tulum peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Pazılı Tava Böreği (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak pazıları ve maydanozu yıkayıp saplarını atıyoruz. İnce ince doğruyoruz.
  2. Yufkayı yarıya bölerek ortasına pazıların yarısını koyuyoruz.
  3. Üstüne peynir ve toz biberin yarısı ise zeytinyağının da yarısını ekliyoruz.
  4. Yufkanın kenarına domates salçasının da yarısını sürüp kare formunda içi dökülmeyecek biçimde katılıyoruz.
  5. Yufkanın öteki yarısı için de tıpkı süreci tekrarlayıp yağsız tavada alt üst ederek pişiriyoruz.
  6. Pişince ocaktan alıp üzerine tereyağı sürebilirsiniz lakin ben sade tercih ediyorum.
Bu pratik lezzeti ister kahvaltıda isterseniz hafif bir akşam yemeği olarak değerlendirebilirsiniz.

Yanında çay ile ağzınızda oluşan bu lezzet patlamasına inanamayacaksınız.

Afiyet olsun ????.

Pazılı Tava Böreği (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Pratik Tava Böreği Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka Sos için 1, 5 su bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta1 çay kaşığı karbonat (Yada yarım paket kabartma tozu)1 yemek kaşığına yakın tereyağTuz peynirinizin tuz oranına nazaran belirleyinİç harcı içinBeyaz peynir Pratik Tava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Pazılı Kaşarlı Sarma Börek Tanımı İçin Gereçler 6 adet hazır günlük taze yufka2 bağ pazı1 adet büyük kuru soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı toz biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzRendelenmiş kaşar peyniri Ortalarına sürmek için: 1 şişe maden suyu1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tereyağlı Tava Böreği Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufkaTuzsuz lor peynirKahvaltılık peynirKaşar peyniriMaydanoz Sosu için; 1 adet yumurta1 çay bardağı süt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı maden suyu Tavayı yağlamak için; 1 yemek kaşığı tereyağı Tereyağlı Tava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
10 Dakikada Su Böreği Tadında Tava Böreği (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Merhabalar bugün sizlere çok pratik ve lezzetli bir börek tanımıyla geldim ister kahvaltılarınıza ister 5 çaylarınıza çok yakışacak lezzetli bir tanım kesinlikle deneyin 1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 şişe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Tava Böreği Tanımı İçin Gereçler (28-30 cm tava için) 3 adet yufka1/2 (yarım) su bardağı süt yahut 5-6 yemek kaşığı yoğurt (ben yoğurt kullandım)1 adet yumurta1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ İçi için: Beyaz peynirKaşar peyniriİsteğe bağlı maydanoz Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt