Peches Melba (Peşmelba) Tarifi
Malzemeler
2 yarım konserve şeftali
100 gr dondurulmuş vişne
4 kaşık pudra şekeri
2 kaşık vişne likoru
2 top kaymaklı dondurma
3 kaşık file badem
imagespechesmelbapesmelbatarifiresimli5ad40116e94eb
Yapılışı
Vişnelerin buzunu cozdurdukten sonra pudara şekerle ezip pure haline getirelim ve likor ekleyip karıştıralım File bademleri yağsız olarak rengi donene kadar teflon tavada kavuralımArdından yarım şeftalileri ikiye keselim İki kişilik kuplara vişne puresini paylaştıralım İkişer dilim şeftaliyi yerleştirip ortalarına birer top dondurma koyalım ve file bademle susleyip bekletmeden servis yapalım
Malzemeler
2 yarım konserve şeftali
100 gr dondurulmuş vişne
4 kaşık pudra şekeri
2 kaşık vişne likoru
2 top kaymaklı dondurma
3 kaşık file badem
imagespechesmelbapesmelbatarifiresimli5ad40116e94eb
Yapılışı
Vişnelerin buzunu cozdurdukten sonra pudara şekerle ezip pure haline getirelim ve likor ekleyip karıştıralım File bademleri yağsız olarak rengi donene kadar teflon tavada kavuralımArdından yarım şeftalileri ikiye keselim İki kişilik kuplara vişne puresini paylaştıralım İkişer dilim şeftaliyi yerleştirip ortalarına birer top dondurma koyalım ve file bademle susleyip bekletmeden servis yapalım