iltasyazilim
FD Üye
Pehli (Kayseri)
Malzemeler
1 kg yağlı kuzu pirzola
34 soğan
1 diş sarımsak
1 kg patlıcan
150 gr sivribiber
500 gr domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı:
* Kuzu pirzolaları yayvan bir tencereye yerleştirin Kapağı açık olarak önlü arkalı kızartın
* Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin Soğan ve sarımsakları soyun Soğanları piyazlık doğrayın Patlıcanları süzüp kâğıt havlu ile kurulayın ve iri küp şeklinde doğrayın Biberleri 1 cm genişliğinde dilimleyin Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
* Pirzolaların üzerine sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan ve sivribiberleri serpiştirin Salçayı suyla ezip üzerine gezdirerek dökün Tuz serpip tencerenin kapağını kapatın Tencereyi en küçük ocağa alın Kısık ateşte 2530 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
Malzemeler
1 kg yağlı kuzu pirzola
34 soğan
1 diş sarımsak
1 kg patlıcan
150 gr sivribiber
500 gr domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı:
* Kuzu pirzolaları yayvan bir tencereye yerleştirin Kapağı açık olarak önlü arkalı kızartın
* Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin Soğan ve sarımsakları soyun Soğanları piyazlık doğrayın Patlıcanları süzüp kâğıt havlu ile kurulayın ve iri küp şeklinde doğrayın Biberleri 1 cm genişliğinde dilimleyin Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
* Pirzolaların üzerine sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan ve sivribiberleri serpiştirin Salçayı suyla ezip üzerine gezdirerek dökün Tuz serpip tencerenin kapağını kapatın Tencereyi en küçük ocağa alın Kısık ateşte 2530 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın