Resimli Pehli tarifi
pehli nasıl yapılır
pehli tarifi
Pehli Malzeme:
1 kg patlıcan
3 soğan
2 diş sarımsak
Yarım kg domates
45 sivri biber
1 kg kemikli kuzu kaburga eti (iki kalemlik parcalara bolunmuş, dovulmemiş)
1 cay bardağı sıcak su
Tuz
imagespehlitarifiresimli5ad424eb3520d
Pehli Tarifi:
Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın, (patlıcanlar buyukse yarım halka şeklinde doğmayabilirsiniz) tuzlu suda 510 dakika bekletip suyunu suzun ve kurulayın Soğanı soyup yarım halka biciminde ince ince doğrayın Sarımsakları kabaca doğrayın Domatesin kabuğunu soyup kup kup doğrayın Biberleri ince ince kıyın Yayvan bir tencereyi orta ısılı ateşte kızdırın Kemikli eti yerleştirerek kendi yağında arkalı onlu iyice pembeleşinceye kadar kızartın Sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, sivri biber ve domatesleri doşeyin Tuzunu ve sıcak suyu ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu cekene kadar yaklaşık 2530 dakika pişirin Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın
pehli nasıl yapılır
pehli tarifi
Pehli Malzeme:
1 kg patlıcan
3 soğan
2 diş sarımsak
Yarım kg domates
45 sivri biber
1 kg kemikli kuzu kaburga eti (iki kalemlik parcalara bolunmuş, dovulmemiş)
1 cay bardağı sıcak su
Tuz
imagespehlitarifiresimli5ad424eb3520d
Pehli Tarifi:
Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın, (patlıcanlar buyukse yarım halka şeklinde doğmayabilirsiniz) tuzlu suda 510 dakika bekletip suyunu suzun ve kurulayın Soğanı soyup yarım halka biciminde ince ince doğrayın Sarımsakları kabaca doğrayın Domatesin kabuğunu soyup kup kup doğrayın Biberleri ince ince kıyın Yayvan bir tencereyi orta ısılı ateşte kızdırın Kemikli eti yerleştirerek kendi yağında arkalı onlu iyice pembeleşinceye kadar kızartın Sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, sivri biber ve domatesleri doşeyin Tuzunu ve sıcak suyu ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu cekene kadar yaklaşık 2530 dakika pişirin Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın