iltasyazilim
FD Üye
Resimli Pehli tarifi
pehli nasıl yapılır
pehli tarifi
Pehli Araç Gereç:
1 kg patlıcan
3 soğan
2 diş sarımsak
Yarım kg domates
45 sivri biber
1 kg kemikli kuzu kaburga eti (iki kalemlik parçalara bölünmüş, dövülmemiş)
1 nehir bardağı sıcak su
Tuz
Pehli Tarifi:
Patlıcanları benekli soyup halka halka doğrayın, (patlıcanlar büyükse yarım halka biçiminde doğmayabilirsiniz) tuzlu suda 510 dakika bekletip suyunu süzün ve kurulayın Soğanı soyup yarım halka şeklinde ince ince doğrayın Sarımsakları terbiyesizce doğrayın Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın Biberleri ince ince kıyın Yayvan bir tencereyi orta ısılı ateşte kızdırın Kemikli eti yerleştirerek kendi yağında arkalı önlü iyice pembeleşinceye dek kızartın Sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, sivri biber ve domatesleri döşeyin Tuzunu ve sıcak suyu ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene değin yaklaşık 2530 dakika pişirin Azıcık dinlendirdikten sonra servis yapın *
pehli nasıl yapılır
pehli tarifi
Pehli Araç Gereç:
1 kg patlıcan
3 soğan
2 diş sarımsak
Yarım kg domates
45 sivri biber
1 kg kemikli kuzu kaburga eti (iki kalemlik parçalara bölünmüş, dövülmemiş)
1 nehir bardağı sıcak su
Tuz
Pehli Tarifi:
Patlıcanları benekli soyup halka halka doğrayın, (patlıcanlar büyükse yarım halka biçiminde doğmayabilirsiniz) tuzlu suda 510 dakika bekletip suyunu süzün ve kurulayın Soğanı soyup yarım halka şeklinde ince ince doğrayın Sarımsakları terbiyesizce doğrayın Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın Biberleri ince ince kıyın Yayvan bir tencereyi orta ısılı ateşte kızdırın Kemikli eti yerleştirerek kendi yağında arkalı önlü iyice pembeleşinceye dek kızartın Sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, sivri biber ve domatesleri döşeyin Tuzunu ve sıcak suyu ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene değin yaklaşık 2530 dakika pişirin Azıcık dinlendirdikten sonra servis yapın *