![pekmez-pestili.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/10/pekmez-pestili.jpg)
Pekmez Pestili Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı pekmez
- 6 su bardağı su ( Bardak ölçüleri 200ml)
- 1 su bardağı un
- Susam (İsteğe bağlı ne kadar isterseniz cevizde eklenebilir)
- Yağlı kağıt
Pekmez Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyallerimizi tencereye ekliyoruz. Ocağı yakmadan evvel çırpıcıyla çırpılır unun düzgünce açılması için un açılınca ocağı açıp orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocağı söndürüyoruz yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ne çok kalın nede çok ince olmayacak formda döküyoruz güzelce yayıp üzerine susam serpiştirilir.
- Güneş gören yerde kurumaya bırakılır. 2-3 gün sonra hazır birtakım yerlerde iklim koşullarına nazaran kuruma mühleti uzayabilir.
- Kuruyunca yağlı kağıdı ikiye katlayıp makas ile şeritler halinde kesilir. Kağıttan çıkartıp istenilen halde biçim verilir. İçerisine ceviz de ekleyebilirsiniz.