teknolojiuzmani
FD Üye
Pekmez Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı su
Pekmez Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Diğer materyalleri de ekleyip karıştırın. Dilerseniz cevizde ekleyebilirsiniz çok yakışıyor.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama harcı dökün, 180 derece fırında pişirin.
- Fırından çıkarıp birinci sıcağı çıkınca dilimleyip pekmez sosunu kekin her yerine eşit bir biçimde gezdirin.
- Pekmezin kıvamına nazaran pekmez ve su oranını kendiniz belirleyebilirsiniz.
Pekmez Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı