Pekmezli Aşure Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı pekmez
- Kuru incir, kayısı, üzüm, elma ve istenilen meyveler
- 2 tane çubuk tarçın
- 2 tane karanfil
- Fındık, fıstık, ceviz
Pekmezli Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir gece evvelden buğdayımızı, nohutumuzu ve kuru fasulyeyi yıkayıp soğuk suda ıslatın.
- Bir tencereye beklettiğimiz gereçlerimizi üzerine geçecek kadar su doldurup 15-20 dakika pişirelim.
- Pişen materyallerimizi üzerine doğradığımız meyvelerini ve kurularını ekleyelim.
- Karanfili ve tarçını ekleyelim. Bir 15 dakika daha pişirelim.
- Akabinde şekerini ve pekmezini de katıp bir taşım daha kaynatın.
- Üzerine cevizinizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.