Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası

Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası
0
44

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
pekmezli-balli-unlu-irmik-helvasi.jpg

Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yer fıstığı

Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel yağ irmik un ve fıstıklar kavrulur.
  2. Bu ortada bal pekmez su ve süt ocakta bir mühlet ısıtılır.
  3. Kavrulan materyallerin üzerine sıvı karışım dökülür. Yalnız sıvı karışımı dökerken kesinlikle karıştırılır.
  4. Suyu çekene kadar karıştırmaya devam edilir.
  5. Helva tencereden ayrılmaya başlayınca altı kapatılıp kapağı örtülür ve demlenmeye bırakılır.
Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt