
Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı tam buğday unu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yer fıstığı
Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yağ irmik un ve fıstıklar kavrulur.
- Bu ortada bal pekmez su ve süt ocakta bir mühlet ısıtılır.
- Kavrulan materyallerin üzerine sıvı karışım dökülür. Yalnız sıvı karışımı dökerken kesinlikle karıştırılır.
- Suyu çekene kadar karıştırmaya devam edilir.
- Helva tencereden ayrılmaya başlayınca altı kapatılıp kapağı örtülür ve demlenmeye bırakılır.