Pekmezli Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 3-3,5 su bardağı un
- Üzüm pekmezi
Pekmezli Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı,sıvı yağ,pudra şekeri,yumurta güzelce karıştırılır özleştirilir.
- Nişasta, kabartma tozu ve un da ek edilip ele yapılmayan hafif yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ceviz içide eklenip hamura güzelce karıştırılır.
- İri ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın hafif üstüne bastırıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Evvelden ısıtılmış 150-160 derece fırının orta rafında 30-35 dakika pişirilir.
- Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz üzerlerine birer kaşık pekmez dökülür soğumaya bırakılır.