Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pekmezli Ekmek

Pekmezli Ekmek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
pekmezli-ekmek.jpg

Pekmezli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 7,5 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 tatlı kaşığı pekmez
Üzeri için;
  • Çekirdek
  • Ceviz
  • Susan vs. isteğe bağlı

Pekmezli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu yoğurma kabına koyuyoruz. İçine ılık su, maya, tuz ve pekmez koyulup yoğurulur.
  2. Bolca yoğurmak gerekmektedir güzel kabarabilmesi için ve ekmeğinizin daha güzel puf puf olması için.
  3. Yoğurulan hamurun üzeri kapatılıp, bir bir beze sarılır ve mayalanmaya bırakılır. 40 dk mayalamak yetecektir.
  4. Mayalandıktan sonra, hamurun mayasını fazla bozmadan, hamuru toparlayıp, kelepçeli kek kalıbına veya yoksak herhangi bir fırın tepsisine koyabilirsiniz.
  5. Üzerine çekirdek içini koyuyoruz. Ben çekirdek içi tercih ettim, siz isterseniz ceviz, susam veya başka bir alternatifte kullanabilirsiniz.
  6. Fırını ilk önce 200 dereye ayarlıyoruz ve fırından almadan son 10 dk kala içini çekebilmesi için 180 dereceye düşürüp pişirmeye devam ediyoruz.
  7. Soğuk fırına ekmek tepsimizi koyuyoruz, fırının içine, tepsinin hemen altına da çelik bir kapta su koyuyoruz, ekmek suyu ve nemi çok sevdiği için.
  8. 35-40 dk da pişti benim fırınımda, sizde kendinize göre ekmeğinizin altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirebilirsiniz.
  9. Fırından çıkar çıkmaz sıcak ekmeğin üzerine, avcunuza altığınız biraz su ile ekmeğinizin üzerini ıslatıp, temiz bir beze sarıp, dinlenmeye bırakın.
  10. Ekmek dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun:).
Pekmezli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,257Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt