
Pekmezli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı süt
- 6 yemek kaşığı dut pekmezi
- Ceviz
- Çikolata
- Fındık kreması
Pekmezli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı tavada eritilir.
- Üzerine irmik dökülerek karıştırılarak kavrulur.
- Başka taraftan süt ısıtılır.
- Isıtılan süte pekmez konularak karıştırılır.
- Uygunca renk değiştiren irmiğin üzerine pekmezli süt yavaş yavaş dökülür.
- Sütü çeken irmik 5 dk ağzı kapatılarak demlendirilir.
- Servis tabağına alınan irmiğin üzerine çikolata ve fındık kreması eklenerek cevizler serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Pekmezli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı