
Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo kabak
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pekmez (isteğe bağlı)
- Ceviz
Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağın kabuğunu soyup ince ince dilimliyoruz.
- Tencereye alıp üzerine toz şeker döküyoruz.
- 2 saat bekletiyoruz.
- Ocağa koyup üzerine isteğe bağlı pekmez ekliyoruz ve 45-50 dakika kabağa bağlı pişiriyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Cevizleri rondodan geçiriyoruz.
- Kabakları tabağa alıp üzerine ceviz serpiyoruz.
Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı