
Pekmezli Kek (Tam Buğdaylı) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı oda ısısında süt
- Yarım su bardağı sıvı yağı yada (Zeytin yağı) üzeri su ile tamamlanacak
- 2.5 yada 3 su bardağı buğday unu yada beyaz un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet kabartma tozu
Pekmezli Kek (Tam Buğdaylı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar pekmezle çırpılacak.
- Üzerine sıvı malzemeler eklenecek.
- Un kontrollü bir şekilde elenip ilave edilecek, tarcın ve ceviz eklenecek.
- Yağlanmış kalıba dökülecek.
- 175 derecede pişirilecek.