
Pekmezli Kış Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pekmez
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı fındık yahut ceviz hindistan cevizi
Pekmezli Kış Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pekmez su ,un ,nişasta ,toz şeker bir kaba alınıp un ve nişasta topaklanmayan ne kadar karıştırılır.
- Daha sonra ocağın üzerine alınır.
- Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Koyu kıvam elde edilir. Kapatmaya yakın ceviz yahut fındık ek edilir.
- Rastgele bir borcam yahut tabağın altı ıslatılır.
- Yaptığımız karışım dökülür yayılır.
- 1 saat kadar beklettikten sonra hindistan cevizine bulanarak dilim dilim kesilir. Afiyet olsun.