Pekmezli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta sarısı (Akı üzerine)
- 1 paket margarin (250 gr)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 adet elma
- 5 adet incir
- 5 adet kuru kayısı
- 5 adet gün kurusu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pekmez
- Bulamak için fındık ceviz elinizde hangi materyal varsa
Pekmezli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Elmaları rendeleyin kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp elmaları üzerine ek edin şekeri de ekleyip meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Son olarak tarçın ek edip soğuması için kenara alın.
- Hamuru için materyalleri karıştırın ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Ceviz büyüklüğünde koparıp açıyoruz.
- İç gereçten doldurup kapatıyoruz yuvarlayıp evvel yumurta akına sonra fındığa buluyoruz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak sıcak üzerine birer kaşık pekmez dökelim soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun ???? ????????.