Pekmezli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un (aldığı kadar )
- 2 elma
- 2 incir (kurusu)
- 3 kayısı (kurusu)
- 1 avuç kuru üzüm (çekirdeksiz)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Pişirilerek bir iç harç elde edilir
Pekmezli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için gereçleri küçük küçük doğuruyoruz, tavaya alıyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave edip biraz pişiriyoruz. Kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kurabiye için gereçleri ekleyerek hamuru yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Elimizle hamuru açalım hamurun içine harçtan katarak yuvalayınız.
- Yumurta akına bulayıp ceviz yahut fındığa batırınız ve pişiriniz.
- Kurabiyeler çok kızarmayacaktır, hafif kızarması kâfi olacaktır.
- Pişen kurabiyeye sıcakken üzerine 1 kaşık pekmez dökünüz. Soğumasını bekleyiniz. Afiyet olsun.