Pekmezli Lüks Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağ yumuşak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı (beyazı üstüne)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 5 adet incir
- 6 adet kayısı
- 2 küçük elma rendesi
- 1/2 (yarım) çay bardağı kuru üzüm
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- İsteğe nazaran iri ceviz
üzeri için;
- Yumurta akı
- Pekmez
- Ceviz
Pekmezli Lüks Kurabiye Tanımı Yapılışı
- İç harcı için rendelenmiş elma ve toz şekeri tavaya alalım. Elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Üzerine doğradığımız incir, kayısı ve üzümü ek edip, kavuralım.
- Yumuşaması için suyu ek edip, bir ölçü pişirelim(arzuya nazaran iri ceviz eği de yapılabilinir).
- Suyu bitince ocaktan alalım. Soğuması için servis tabağına alalım.
- Yoğurma kabımıza kabartma tozu ve un hariç öbür gereçleri alıp karıştıralım.
- En son kabartma tozunu ekleyip, akabinde unu azar azar ekleyip yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp, avcumuzun içinde bastırarak açalım içine iç harcımızı ek edip, ağız kısmını uygunca kapatıp yuvarlayalım.
- Akabinde yumurta akına ve çekilmiş cevize bulayalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra sıcak iken, bir yemek kaşığı ile üzerine pekmez gezdirelim.
- Kurabiyelerimiz pekmezi çabucak çekecektir.
- Bir ölçüsünü buzlukta da saklayabilirsiniz. Daha sonra çıkarıp birinci günkü tazeliğinde, tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.