Pekmezli Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 8 su bardak un
- Yarım paket maya
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
- Sıvı yağ
- 7 su bardağı su
- 2 su bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı şeker
Pekmezli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 8 su bardak un, yarım paket maya ,2 su bardağı su suyu dikkatli koyalım biraz da tuz bir kaba koyup ele yapışmayan bir hamur yapıp bir saat dinlendirmeye bırakalım.
- Sonra iç harcımızı hazırlamaya başlayalım.
- 1 su bardağı un sıvı yağ güzelce bir kavuralım.
- Kavrulduktan sonra cevizi de ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Hamur mayalandıktan sonra ince bir halde açalım.
- Çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak biçimde keselim.
- Kestiğimiz hamurların iç harcını ekleyip ay formunda birleştirelim.
- Bu ortada bunları yaparken pekmez su ve şeker ocağın üzerine koyup kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayan pekmezli suyumuzun içine yaptığımız hamurları atalım uygun 15- 20 dakika haşladıktan sonra ocağın altını kapatalım. Tanımı deneyen herkese afiyet olsun bitlis yöresine ilişkin bir yemektir tatlı olarak da sunabilirsiniz.