Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pekmezli Mantı

Pekmezli Mantı
0
19

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Pekmezli Mantı Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 8 su bardak un
  • Yarım paket maya
  • 2 su bardağı su
İç harcı;
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
  • Sıvı yağ
Haşlamak için;
  • 7 su bardağı su
  • 2 su bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı şeker

Pekmezli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 8 su bardak un, yarım paket maya ,2 su bardağı su suyu dikkatli koyalım biraz da tuz bir kaba koyup ele yapışmayan bir hamur yapıp bir saat dinlendirmeye bırakalım.
  2. Sonra iç harcımızı hazırlamaya başlayalım.
  3. 1 su bardağı un sıvı yağ güzelce bir kavuralım.
  4. Kavrulduktan sonra cevizi de ekleyip ocağın altını kapatalım.
  5. Hamur mayalandıktan sonra ince bir halde açalım.
  6. Çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak biçimde keselim.
  7. Kestiğimiz hamurların iç harcını ekleyip ay formunda birleştirelim.
  8. Bu ortada bunları yaparken pekmez su ve şeker ocağın üzerine koyup kaynamaya bırakalım.
  9. Kaynamaya başlayan pekmezli suyumuzun içine yaptığımız hamurları atalım uygun 15- 20 dakika haşladıktan sonra ocağın altını kapatalım. Tanımı deneyen herkese afiyet olsun bitlis yöresine ilişkin bir yemektir tatlı olarak da sunabilirsiniz.
Pekmezli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt