Pekmezli Muhallebi Nasıl Yapılır
Pekmezli Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
5 su bardağı sut
3 corba kaşığı pirinc unu
2 corba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Uzerine:
2'şer corba kaşığı uzum pekmezi
imagespekmezlimuhallebitarifiresimli5ad3e4ad8dd50
Yapılışı:
Tencereye sut, pirinc unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin Koyulaştıktan sonra 23 dakika daha kaynatın Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın Soğumaya bırakın Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıcakla dorde kesin Uzerine 2'şer corba kaşığı uzum pekmezini gezdirin
Pekmezli Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
5 su bardağı sut
3 corba kaşığı pirinc unu
2 corba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Uzerine:
2'şer corba kaşığı uzum pekmezi
imagespekmezlimuhallebitarifiresimli5ad3e4ad8dd50
Yapılışı:
Tencereye sut, pirinc unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin Koyulaştıktan sonra 23 dakika daha kaynatın Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın Soğumaya bırakın Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıcakla dorde kesin Uzerine 2'şer corba kaşığı uzum pekmezini gezdirin