elektronikci
FD Üye
Pekmezli Şebin Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dut pekmezi
- 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
- 1 kase fındık ezmesi
Pekmezli Şebin Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına yumurtayı ,pudra şekerini, tereyağı ,sıvı yağı, mısır nişastasını,pekmezi hepsini birlikte yeterlice karıştırın.
- Daha sonra ununu ek edin kulak göğsü kıvamında olana kadar un ekleyin yoğurun.
- En sonunda kabartma tozu, vanilyayı ekleyin yoğurun.
- Pişirmek için tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapıp serçe parmağınızı azıcık alırsanız ufak bir çukur olacaktır, biçiminin bu halde ve yapalım .
- Daha sonra ısınmış fırına 180° pişirin.
- Fırını ısıtmak değerli zira fırın ısıtma yazsak kurabiye yayılır.
- Pişmiş olan kurabiyelerin üzerine bir çay kaşığı yardımıyla fındık ezmesini bu halde afiyet olsun.