Pekmezli Tahinli Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay bardağı tam buğday unu
- 1,5 çay bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı orta öğütülmüş fındık yada ceviz içi
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı tahin (İsteğe bağlı)
Pekmezli Tahinli Un Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Su ile şekeri karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz.
- Ocak ayarını orta ateşe ayarlayıp yağı tencere yada tavada eritiyoruz.
- Eriyen yağa tam buğday ununu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan una ceviz yada fındığı ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
- Pekmezi kavrulan una ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Şekerli su karışımını ek ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz (Soğuk muhallebi kıvamında olana kadar su ekleyebilirsiniz)
- Helva yavaşça yağ vermeye başlayınca olmuş demektir, ocağı kapatıp tahini ekleyip güzelce karıştıralım, 5 dakika dinlendirip kaşıkla servis edelim ????afiyet olsun isteyen pekmez oranını artırıp şekeri koymayabilir.