Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pekmezli Tahinli Un Helvası

Pekmezli Tahinli Un Helvası
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pekmezli-tahinli-un-helvasi.jpg

Pekmezli Tahinli Un Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay bardağı tam buğday unu
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı orta öğütülmüş fındık yada ceviz içi
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tahin (İsteğe bağlı)

Pekmezli Tahinli Un Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Su ile şekeri karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Ocak ayarını orta ateşe ayarlayıp yağı tencere yada tavada eritiyoruz.
  3. Eriyen yağa tam buğday ununu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Kavrulan una ceviz yada fındığı ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
  5. Pekmezi kavrulan una ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Şekerli su karışımını ek ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz (Soğuk muhallebi kıvamında olana kadar su ekleyebilirsiniz)
  7. Helva yavaşça yağ vermeye başlayınca olmuş demektir, ocağı kapatıp tahini ekleyip güzelce karıştıralım, 5 dakika dinlendirip kaşıkla servis edelim ????afiyet olsun isteyen pekmez oranını artırıp şekeri koymayabilir.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt