Pekmezli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağ
- Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağından az toz şeker
- 2-3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Pekmezli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ uygun bir tencereye alınarak eritilir ve sıvı yağ eklenir.
- Un da eklenerek kavurmaya başlanır.
- Rengi dönene kadar devamlı karıştırılarak un kavrulur.
- Bu ortada uygun bir tencereye şerbeti için su ve şeker alınır bir taşım kaynatılır.
- Ardından şerbette ek edilip altı kapatılır.
- Yeteri kadar kavrulan unumuza şerbet ek edilir, suyunu çekene kadar karıştırılır.
- Ocağın altını kapatabiliriz.
- Helvamız soğumadan sıcağı ile form verip servis edebiliriz.
Pekmezli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı