Pelmeni Tarifi,
Resimli Pelmeni Tarifi,
Pelmeni nasıl yapılır,
Pelmeninin Tarifi Resimli
imagespelmenitarifiresimli5ad441246ee7c
Malzemeler
1 yumurta
Goz kararı un
Su
Tuz İc Harcı İcin :
300 gr kıyma
1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
Tuz
Karabiber Sosu İcin :
Smetana (kaymak, yoğurt, mayonez veya sevdiğiniz diğer soslar da olabilir)
Pelmeni Yapılışı
Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur acın ve dinlenmeye bırakın İc malzemelerinden ciğden bir harc hazırlayın
Actığınız hamurdan kesme kalıpları veya bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin Harcı yuvarlağın ortasına yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmenileri hazır hale getirin
Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirilebilirsiniz
Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak sectiğiniz sosla servis yapın
Resimli Pelmeni Tarifi,
Pelmeni nasıl yapılır,
Pelmeninin Tarifi Resimli
imagespelmenitarifiresimli5ad441246ee7c
Malzemeler
1 yumurta
Goz kararı un
Su
Tuz İc Harcı İcin :
300 gr kıyma
1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
Tuz
Karabiber Sosu İcin :
Smetana (kaymak, yoğurt, mayonez veya sevdiğiniz diğer soslar da olabilir)
Pelmeni Yapılışı
Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur acın ve dinlenmeye bırakın İc malzemelerinden ciğden bir harc hazırlayın
Actığınız hamurdan kesme kalıpları veya bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin Harcı yuvarlağın ortasına yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmenileri hazır hale getirin
Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirilebilirsiniz
Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak sectiğiniz sosla servis yapın