Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Penisilin Nedir ?

Penisilin Nedir ?
0
236

dreamseo

FD Üye
Etkileşim
6
F-D Coin
70
Antibiyotik bir ilan olan penisilin ilk defa 1929 yılında İngiliz bakteriyoloji bilgini Alexander Fleming tarafından tesadüfen bulunmuştur Fleming deneme yaparken «penicillium notatum» adlı küf mantarlarının «coccus» cinsi bakterilerin üremesine engel olduğunu görüp,İkinci Dünya Savaşı sırasında Oxford Üniversitesinde mantarların üretilmesine devam etmiştir

Mantarların yaptığı maddelerin saf halde elde edilmesi böylece mümkün olduBunlara da penisilin adı verildi İlk defa da İngiliz Başbakanı Churchill'in zatürreesi, penisilinle tedavi edildiPenisilin çeşitli cinslerden meydana gelmektedirGenellikle üretiminde «penicillium notatum» mantarlarından yararlanılmaktadırEtkili olduğu «kok» cinsi bakteriler, insanda zatürree, belsoğukluğu, frengi, menenjit gibi iltihaplı hastalıklara sebep olur Bugün tıp aleminde penisilinden de kuvvetli antibiyotik ilaçlar aranmış ve bulunmuştur

Similar threads

Penisilin ’in formülü nedir,Penisilini kim buldu,Penisilinin icadı Penisilin, 1928 yılında Londra'da Sir Alexander Fleming göre Penicillium Notatum adlı küfte keşfedilen antibiyotik Bu madde, başlangıçta 1911 yılında bir İskandinavyalı tarafından tanımlanmış olmakla beraber o yıllarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Penisilin Nedir? Penisilin, ‘Penicillum notatum ’ adlı küf mantarı türünün ürettiği, bakteri öldürücü özelliği olan maddedir Bakteri öldürücü özelliği olan maddelere antibiyotik denir Penisilin, keşfedilen birincil antibiyotik olması açısından özel bir ağırlık taşır Penisilin Nasıl Bulunmuştur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Penisilin ’in formulu nedir,Penisilini kim buldu,Penisilinin icadı Penisilin, 1928 yılında Londra'da Sir Alexander Fleming tarafından Penicillium Notatum adlı kufte keşfedilen antibiyotik Bu madde, ilk olarak 1911 yılında bir İskandinavyalı tarafından tanımlanmış olmakla beraber o yıllarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Penisilin hangi canlılardan elde edilir? Penisilin, 1928 yılında Londra'da Alexander Fleming kadar Penicillium Notatum adlı küfte keşfedilen antibiyotik Bu madde, ilk olarak 1911 yılında bir İskandinavyalı göre tanımlanmış olmakla beraber o yıllarda iyileştirici gücü bilinmemekteydi 1945...
Cevaplar
0
Görüntüleme
213
Penisilin Nedir? Penisilin, ‘Penicillum notatum’ adlı küf mantarı türünün ürettiği, bakteri öldürücü özelliği olan maddedir Bakteri öldürücü özelliği olan maddelere antibiyotik denir Penisilin, keşfedilen ilk antibiyotik olması açısından özel bir önem taşır Penisilin Nasıl Bulunmuştur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt