Pepeçura Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg siyah üzüm
- 800 ml su
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- Bütün fındık
- Öğütülmüş fındık
- Üzüm
- (isteğe bağlı olarak malzemeleri değiştirebilirsiniz.)
Pepeçura Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Üzümleri ayıklayıp güzelce yıkayalım.
- Üzümleri bir tencereye koyalım suyu ve şekeri ilave edip üzümler özünü verinceye kadar yaklaşık 25dk kaynamaya bırakalım.
- Kaynattıktan sonra süzgeç yardımı ile üzüm suyumuzu süzelim.
- Daha sonra tencereye üzüm suyumuzu koyalım.
- Üzüm suyunun bir miktarını kaseye alıp içerisine mısır unu ve nişastasını ilave edip karıştıralım ve tenceredeki üzüm suyumuza karıştırarak ilave edelim kısık ateşte muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirelim.
- Daha sonra servis kaplarımıza tatlımızı katarak üzerini isteğimize göre süsleyelim.Soğumaya bırakalım.
Pepeçura Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı