Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pepeçura

Pepeçura

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
pepecura.jpg

Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kadar siyah üzüm
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şeker (ihtiyaç duyulursa şart değil.)
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta (silme)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine:
  • Evde olan her türlü fındık, fıstık…
(yukarıdaki malzemelerle 3 kase, bir de küçük bir kase çıktı.)


Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Üzüm ayıklanıp yıkanır, tencereye alınır; üzerine su ilave edilir. (şekerin en son tadına bakıp eklenmesinde yarar var. Üzüm tatlıysa gerek bile duyulmuyor. ).
  2. Ocağa alınan üzüm, suyla birlikte yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte kaynatılır.
  3. Daha sonra süzgeçten geçirilir. (bu aşamada üzüm suyu zaten soğuduğu için üzerine nişasta ve mısır unu ilave edilmesinde bir sakınca yok, topaklanmıyor. )
  4. Üzüm suyu, nişasta ve mısır unu eklendikten sonra tekrar ocağa alınır, koyulaşana kadar pişirilir.
  5. Daha sonra tencerenin altı kapatılır, 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenir, karıştırılır ve kaselere dökülür.
  6. Buzdolabına kaldırılan tatlı daha sonra süslenir ve soğuk soğuk servis edilir.
Afiyet olsun.

Pepeçura Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,119Kullanıcılar
Üst Alt