bilgisayarci
FD Üye
![pepecura.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/07/pepecura.jpg)
Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kadar siyah üzüm
- 3 su bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker (ihtiyaç duyulursa şart değil.)
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı nişasta (silme)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Evde olan her türlü fındık, fıstık…
Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Üzüm ayıklanıp yıkanır, tencereye alınır; üzerine su ilave edilir. (şekerin en son tadına bakıp eklenmesinde yarar var. Üzüm tatlıysa gerek bile duyulmuyor. ).
- Ocağa alınan üzüm, suyla birlikte yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte kaynatılır.
- Daha sonra süzgeçten geçirilir. (bu aşamada üzüm suyu zaten soğuduğu için üzerine nişasta ve mısır unu ilave edilmesinde bir sakınca yok, topaklanmıyor. )
- Üzüm suyu, nişasta ve mısır unu eklendikten sonra tekrar ocağa alınır, koyulaşana kadar pişirilir.
- Daha sonra tencerenin altı kapatılır, 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenir, karıştırılır ve kaselere dökülür.
- Buzdolabına kaldırılan tatlı daha sonra süslenir ve soğuk soğuk servis edilir.
Pepeçura Tarifi Fotoğraflı Yapılışı