Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peperuşga

Peperuşga

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
peperusga.jpg

Peperuşga Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yoğurabilmek için kâfi ölçüde su
  • Tuz
  • 2 büyük soğan
  • 300 gram kıyma
  • Karabiber
  • Pulbiber

Peperuşga Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce unumuzu kaba alıp, üzerine tuzumuzu ek ediyoruz. Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz su derecesini ekleyerek anlayabilirsiniz. Hamur yoğurulunca 10 dakika dinlendirelim.
  2. Üzerinin harcı için soğanları soyup, yemeklik doğrayalım. Soğanlar solduğunda üzerine kıymayı koyalım ve kıyma pişene kadar kavuralım üzerine baharatlarını atıp karıştırıp altını kapatalım.
  3. Hamurumuzu bezelere ayıralım, orta kalınlıkta bezeler yapalım. Hamurumuzu yuvarlak bir halde açalım. Açtığımız hamurumuzu evvel boylamasına sonra enlemesine keselim olağan mantıdan biraz daha geniş olacak biçimde.
  4. Kestiğimiz hamurlarımızı üçgen gelecek formda uc uca yapıştıralım. Büyük bir tencereye şu koyup kaynatalım biraz sıvı yağ ekleyelim.
  5. Kaynayan suya kestiğimiz hamurlarımızı atalım mantı pişirir üzere 10-15 dakika denetimli bir biçimde takip ederek pişirelim.
  6. Pişen hamurlarımızı süzelim suyu yeterlice akan hamurlarımızı tepsiye alarak üzerine hazırladığımız kıymalı harcı dökelim. İsteğe nazaran sarmısaklı yoğurtluda yapabilirsiniz afiyet olsun.
Peperuşga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt