bilgisayarci
FD Üye
Peperuşga Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- Yoğurabilmek için kâfi ölçüde su
- Tuz
- 2 büyük soğan
- 300 gram kıyma
- Karabiber
- Pulbiber
Peperuşga Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce unumuzu kaba alıp, üzerine tuzumuzu ek ediyoruz. Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz su derecesini ekleyerek anlayabilirsiniz. Hamur yoğurulunca 10 dakika dinlendirelim.
- Üzerinin harcı için soğanları soyup, yemeklik doğrayalım. Soğanlar solduğunda üzerine kıymayı koyalım ve kıyma pişene kadar kavuralım üzerine baharatlarını atıp karıştırıp altını kapatalım.
- Hamurumuzu bezelere ayıralım, orta kalınlıkta bezeler yapalım. Hamurumuzu yuvarlak bir halde açalım. Açtığımız hamurumuzu evvel boylamasına sonra enlemesine keselim olağan mantıdan biraz daha geniş olacak biçimde.
- Kestiğimiz hamurlarımızı üçgen gelecek formda uc uca yapıştıralım. Büyük bir tencereye şu koyup kaynatalım biraz sıvı yağ ekleyelim.
- Kaynayan suya kestiğimiz hamurlarımızı atalım mantı pişirir üzere 10-15 dakika denetimli bir biçimde takip ederek pişirelim.
- Pişen hamurlarımızı süzelim suyu yeterlice akan hamurlarımızı tepsiye alarak üzerine hazırladığımız kıymalı harcı dökelim. İsteğe nazaran sarmısaklı yoğurtluda yapabilirsiniz afiyet olsun.