iltasyazilim
FD Üye
PEPİNO
Meyveyi dolapta soğutarak ince kabuğu soyularak kavun gibi yenilebileceği gibi, meze olarak, dondurmalara katılarak, karmakarışık meyve salatalarında garnitür olarak kullanılmakta, reçeli, marmelat'ı yapılmakta, ilaç sanayinde ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır Bir Takım G Afrika ülkelerinde süs bitkisi olarak değerlendirilmektedir
Pepinonun Faydaları
* Uyku düzenini dengede tutuyor
* Yara ve diş iltihaplarına aleyhinde etkilidir
* Kan damarlarının kuvvetli olmasını sağlar
* Bayanlar cilt bakımı içinde kullanmaktadır
* K vitamini bulunduğundan kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırıyor
* Pepino, böbrek kumunda etkin olduğu kadar kansızlık hastalarına menfaat sağlıyor
* Afrodizyak (Cinsel duyguları ya da ricası uyaran ya da artıran) etkisi yaratıyor
* Regl dönemini düzene sokuyor, menopoz döneminde yaşanan psikolojik sorunlarda olumlu tesir yaratıyor
* İçerdiği A ve C vitaminleri sayesinde idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttırır
* Meyveleri mideye indirip, yaşlanma hali ya da belirtileri karşısında (antiaging) etkisi olması nedeniyle kabuklarını da cilt bakımı için yüzlerine sürüyorlar
* Meyvenin çiğ hâli bilhassa şeker hastaları için tavsiye ediliyor çünkü bütün olgunlaşmamış pepinonun şeker oranı daha düşük olduğundan rahatlıkla kullanılabiliyor
* Çocuklarda kemik gelişimi sağladığı, eklem romatizmasında faydalı olduğu ve hemofili (Kanın pıhtılaşmasındaki bir bozukluğa bağlı kanama hastalığı) hastalığına iyi geldiği belirtilmektedir
* Kanser hücrelerinin değil olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü kullanıcıları göre açıklanmış meyve, hücresel yenileyici özelliği ile çocukların gelişiminde; C vitamini deposu olma özelliği ile gövde direncini artırmada; kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde etki sağlıyor
Meyvenin Bilinen Yardımcı Özellikleri
1 Şeker Hastalıkları,
2 Kemik Erimesi,
3 Dalak Yetmezliği (Tromoksin),
4 Bağırsak Kanseri,
5 Gen Hastaları,
6 Mide Rahatsızlığı,
7 Anemi (Kansızlık) Hastaları,
8 Hemofili Hastaları (Kanın Pıhtılaşmasındaki Bir Bozukluğa Alt Kanama Hastalığı),
9 Çocuklarda Kemik Gelişimi Sağlamakta,
10 Eklem Romatizmasına İyi Gelmekte,
11 Kolesterolü Düşürmekte (Hastaları tarafından açıklama edilmiştir),
12 Kilo Problemi Olanlar Daha Fazla Tüketmektedir
Muhafaza Koşulları: Ticari anlamda sera üretimi önerilir Gece gündüz sıcaklık farkı artı olmayan ılıman bölgelerimizde (Karadeniz, Ege, Marmara, Akdeniz) bahçe üretimi yapılabilir Pepino soğuğa karşı aklıselim olup, +5º de bitki gövdesi hasar görür, 0ºde ayrıntılarıyla kurur böylece gece ayazlarına karşısında korunmalıdır
Beslenme Değerleri:
1 kg meyvede
56 gr suda eriyebilir kuru madde verir
57 gr suda eriyebilir şeker,
1 gr Protein,
480 mg C vitamini,
107 mg P,
1150 mg K bulunmaktadır
Özellikleri ve Tarihçesi: Türkiye ’ de üretimine yeni başlanılan PEPİNO Peru menşeli olup, G Amerika ’ nın öteki ülkelerinde de yetişmektedir Patlıcangiller familyasından olan bu ürünün üretimi doğal ekolojisinde fazla takvim üretim şansına sahip olduğu halde, ekonomik anlamda bir imal olduğunda tek takvim imal şekli seçim edilmektedir *
Meyveyi dolapta soğutarak ince kabuğu soyularak kavun gibi yenilebileceği gibi, meze olarak, dondurmalara katılarak, karmakarışık meyve salatalarında garnitür olarak kullanılmakta, reçeli, marmelat'ı yapılmakta, ilaç sanayinde ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır Bir Takım G Afrika ülkelerinde süs bitkisi olarak değerlendirilmektedir
Pepinonun Faydaları
* Uyku düzenini dengede tutuyor
* Yara ve diş iltihaplarına aleyhinde etkilidir
* Kan damarlarının kuvvetli olmasını sağlar
* Bayanlar cilt bakımı içinde kullanmaktadır
* K vitamini bulunduğundan kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırıyor
* Pepino, böbrek kumunda etkin olduğu kadar kansızlık hastalarına menfaat sağlıyor
* Afrodizyak (Cinsel duyguları ya da ricası uyaran ya da artıran) etkisi yaratıyor
* Regl dönemini düzene sokuyor, menopoz döneminde yaşanan psikolojik sorunlarda olumlu tesir yaratıyor
* İçerdiği A ve C vitaminleri sayesinde idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttırır
* Meyveleri mideye indirip, yaşlanma hali ya da belirtileri karşısında (antiaging) etkisi olması nedeniyle kabuklarını da cilt bakımı için yüzlerine sürüyorlar
* Meyvenin çiğ hâli bilhassa şeker hastaları için tavsiye ediliyor çünkü bütün olgunlaşmamış pepinonun şeker oranı daha düşük olduğundan rahatlıkla kullanılabiliyor
* Çocuklarda kemik gelişimi sağladığı, eklem romatizmasında faydalı olduğu ve hemofili (Kanın pıhtılaşmasındaki bir bozukluğa bağlı kanama hastalığı) hastalığına iyi geldiği belirtilmektedir
* Kanser hücrelerinin değil olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü kullanıcıları göre açıklanmış meyve, hücresel yenileyici özelliği ile çocukların gelişiminde; C vitamini deposu olma özelliği ile gövde direncini artırmada; kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde etki sağlıyor
Meyvenin Bilinen Yardımcı Özellikleri
1 Şeker Hastalıkları,
2 Kemik Erimesi,
3 Dalak Yetmezliği (Tromoksin),
4 Bağırsak Kanseri,
5 Gen Hastaları,
6 Mide Rahatsızlığı,
7 Anemi (Kansızlık) Hastaları,
8 Hemofili Hastaları (Kanın Pıhtılaşmasındaki Bir Bozukluğa Alt Kanama Hastalığı),
9 Çocuklarda Kemik Gelişimi Sağlamakta,
10 Eklem Romatizmasına İyi Gelmekte,
11 Kolesterolü Düşürmekte (Hastaları tarafından açıklama edilmiştir),
12 Kilo Problemi Olanlar Daha Fazla Tüketmektedir
Muhafaza Koşulları: Ticari anlamda sera üretimi önerilir Gece gündüz sıcaklık farkı artı olmayan ılıman bölgelerimizde (Karadeniz, Ege, Marmara, Akdeniz) bahçe üretimi yapılabilir Pepino soğuğa karşı aklıselim olup, +5º de bitki gövdesi hasar görür, 0ºde ayrıntılarıyla kurur böylece gece ayazlarına karşısında korunmalıdır
Beslenme Değerleri:
1 kg meyvede
56 gr suda eriyebilir kuru madde verir
57 gr suda eriyebilir şeker,
1 gr Protein,
480 mg C vitamini,
107 mg P,
1150 mg K bulunmaktadır
Özellikleri ve Tarihçesi: Türkiye ’ de üretimine yeni başlanılan PEPİNO Peru menşeli olup, G Amerika ’ nın öteki ülkelerinde de yetişmektedir Patlıcangiller familyasından olan bu ürünün üretimi doğal ekolojisinde fazla takvim üretim şansına sahip olduğu halde, ekonomik anlamda bir imal olduğunda tek takvim imal şekli seçim edilmektedir *