iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilavı (Annemin) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*Kuş üzümü
*4 tane tavuk budu
*Tuz
*Karabiber
*Yenibahar
*Tarçın
*Dolmalık fıstık
*Sıvı yağ
*Tavuk suyu
Hamur için :
*1 kaşık yoğurt
*1 kaşık katı yağ
*2 yumurta
*Tuz
*Aldığı kadar un
*Badem
Perde Pilavı (Annemin) Tarifi Yapılışı Tavuğu haşlayıp didikleyin Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun (birazını ayırın ) Pirinci yarım saat ıslatın Sıvıyağda doğranmış soğan, dolmalık fıstık, badem kavurun Pirinci de kavurun Baharatlar ve 3 bardak tavuk suyu koyarak pişirin Hamuru yoğurun resimde görüldüğü gibi açın Kek kalıbını yağlayıp bademleri yapıştırın Hamuru kalıba koyup kenarlarından sarkıtın Bir kat pilav bir kat tavuk olacak şekilde dizin En üstte tavuk olsun Sarkan hamuru üzerine kapatıp 200 ° C fırında kızartın
*2 su bardağı pirinç
*Kuş üzümü
*4 tane tavuk budu
*Tuz
*Karabiber
*Yenibahar
*Tarçın
*Dolmalık fıstık
*Sıvı yağ
*Tavuk suyu
Hamur için :
*1 kaşık yoğurt
*1 kaşık katı yağ
*2 yumurta
*Tuz
*Aldığı kadar un
*Badem
Perde Pilavı (Annemin) Tarifi Yapılışı Tavuğu haşlayıp didikleyin Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun (birazını ayırın ) Pirinci yarım saat ıslatın Sıvıyağda doğranmış soğan, dolmalık fıstık, badem kavurun Pirinci de kavurun Baharatlar ve 3 bardak tavuk suyu koyarak pişirin Hamuru yoğurun resimde görüldüğü gibi açın Kek kalıbını yağlayıp bademleri yapıştırın Hamuru kalıba koyup kenarlarından sarkıtın Bir kat pilav bir kat tavuk olacak şekilde dizin En üstte tavuk olsun Sarkan hamuru üzerine kapatıp 200 ° C fırında kızartın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.