Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin

Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin
0
154

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin Tanımı İçin Malzemeler


Pilavı için;
  • 3 bardak pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kalçalı but
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 2 kahve fincanı çiğ badem
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • Arzuya bağlı ben kullanmadım
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber.
Hamuru için;
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce tavuğumuzun üzerine suyunu koyup uygunca haşlayalım.
  2. Pirinci ılık suya koyup bir saat kadar kabartalım.
  3. Tereyağını eritip kabaran pirinci ekleyelim.
  4. Bir dakika kadar kavurup haşladığımız tavuk suyundan. Bir buçuk bardak ekleyip.
  5. Kısık ateşte ondakika kadar yarım pişirelim.
  6. Pilavımız 10 dakika kadar demlendikten sonra.
  7. Tavuk etini incecik ditip pilava ekleyelim. Kuş üzümünü bademin yarısını. Baharatı tuzunu ekleyelim.
  8. Hamurun hazırlanması için; yumurta yoğurt sıvı yağ ve tuz bir kapta düzgünce karıştırılır.
  9. Un eklenir yumuşak bir hamur yapılır. İki bardak undan sonrasını yavaş ekleyelim.
  10. İki bezeye ayıralım biri büyük kalıbın altına biri küçük kalıbın üstüne kapak için.
  11. Yapacağımız kalıbın altına güzelce tereyağ yahut margarin sürelim bademlerle süsleyip büyük bezeyi merdaneyle açalım.
  12. Kalıbın altına ve etrafına yeterlice yayalım hazırladığımız iç pilavdan.
  13. Kalıba koyup, kaşıkla güzelce yayalım.
  14. Küçük açılan bezeyle kapatıp ısıtılmış 200 derece li fırında düzgünce kızarana kadar 30 dakika kadar pişirelim.
  15. Sıcak servis yapalım. Afiyet sıhhat olsun ☺️???? Bademler süreç görmemiş çiğ badem olacak. Sıcak suda bekletip, kabuklarını soyalım. Yarısını iri çekim pilavın içerisine. Yarısını kalıbın içine süslemek için kullanalım.
Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Etli Perde Pilavı Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin: *2 yumurta *4 yemek kaşığı yoğurt *1 paket kabartma tozu *Yarım cay bardağı zeytinyağı *Tuz kontrollu *2,53 su bardağı un 50 gr tereyağı kalıp icin; *200 gr badem kalıba dizmek icin Pilav icin malzeme: *300 gr kuşbaşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Perde Pilavı (Yufka İle) Tanımı İçin Gereçler 1 tavuk göğsü2 bardak pirinç1 büyükce soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağ200 gram badem30 gram cam fıstığı50 gram kuşüzümüTuzKarabiberYenibaharTarçın1 yaprak yufka büyük yahut 2 küçük Perde Pilavı (Yufka İle) Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Porsiyonluk Perde Pilavı Tarifi İcin Malzemeler *8 kare milfoy *Uzerine surmek icin yumurta sarısı İc pilavı icin; *1 su bardağı pirinc *1 su bardağı su *1 orta boy soğan *Yarım kilo kup kup doğranmış tavuk *1 tatlı kaşığı tereyağı *12yemek kaşığı sıvı yağ *12 kaşık dolmalık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Siirt Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 adet yumurta1 paket kabartma tozuYarım tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirkeYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurtYarım çat bardağı su1 kg un İç harcı için; 6 adet haşlanmış tavuk baget1,5 su bardağı pirinç1 çay kaşığı yeni bahar1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Siirt'in Gözdesi Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 65 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağYarım su bardağı yoğurt1 paket kabartma tozuYarım yemek kaşığı sirke (hamuru daha kıtır bir hale getirir)1 yumurta Pilavı için: 150 gram pirinç200 ml tavuk suyu100 gram tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,338Kullanıcılar
kanka555Son üye
Üst Alt