iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilavı (Kendimce) Tarifi İçin Malzemeler İç pilavı içi;
*2 Su bardağı pirinç
*1 açık çiğ badem
*100 gr dolmalık fıstık
*Tuz
*Karabiber
*700 gr dana kuşbaşı
*300 dr kuzu kuşbaşı
Hamuru için;
*1 yumurta
*3 kaşık yoğurt
*125 gr tereyağ
*1 yemek kaşığı tuz
Garnitür kebabı için;
*3 adet patlıcan
*1015 adet arpacık soğan
*1015 adet çeri domates
*Kırmızı kapya biber 34 adet
*Sunum için lavaş ekmeği
*
Perde Pilavı (Kendimce) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce etimizi düdüklü tencerenize alıp, üzerini 4 parmak çıkacak kadar su ekliyoruz
*Ardından hamurumuzu yapıyoruz, yumurta, yağ ve yoğurdu karıştırıp kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz
*Ele yapışmayan bir hamur elde edip dinlenmesi için üzerini streç ile sarıp bekletiyoruz
*İç pilav için çiğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyuyoruz
*1 yemek kaşığı tereyağında hafif pembeleşinceye kadar dolmalık fıstıklar ile kavuruyoruz
*Kavurduğumuz fıstılar ile bademi tavanın içinden alıp ılık suda bekletip yıkadığımız pirinçleri ilave edip kavuruyoruz normal pilav yapar gibi
*Haşladığımız etin suyundan 4 bardak ilave edip demlenmeye bırakıyoruz
*Etlerimizi tereyağıda çok az soteledikten sonra, dinlenen pilavımıza ilk önce kavurduğumuz fıstık ve bademlerimizi sonra karabiberimizi ve etimizi ilave edip karıştırıyoruz Pilavımız hazır
*Dinlenen hamurumuzu iki eşit barçaya bölüp ilk bezeyi yapacağınız borcam büyüklüğünde açıyoruz
*Tereyağ ile yağladığımız borcamın üzerini tekrar çiğ badem diziyor ve açmış olduğumuz hamurumuzu borcama seriyoruz
*Hamurun üzerine yapmış olduğumuz iç pilavımızı döküyoruz
*Ardından geri kalan hamurumuzu da açıp üzerini kapatıyoruz
*200 derecede üstü ve altı eşit kızarana kadar pişiriyoruz
*Bizim aile geniş ve her toplandığımızda bu denli yemekler yapıldığından yanına ekstralarda ekliyoruz
*Ben patlıcan ,domates ,arpacık soğan ve kırmızı kapya biberleri tuzlayıp yağladıktan sonra çözü şişlere diziyorum
*Üzerini yağlı kağıt örtüp ilk önce yarım saat üstü kapalı son 20 dk üstü açık bir şekilde fırında 200 derecede kebap haline getiriyorum
Resimdeki gibi servis ediyorum
Afiyet olsun
*2 Su bardağı pirinç
*1 açık çiğ badem
*100 gr dolmalık fıstık
*Tuz
*Karabiber
*700 gr dana kuşbaşı
*300 dr kuzu kuşbaşı
Hamuru için;
*1 yumurta
*3 kaşık yoğurt
*125 gr tereyağ
*1 yemek kaşığı tuz
Garnitür kebabı için;
*3 adet patlıcan
*1015 adet arpacık soğan
*1015 adet çeri domates
*Kırmızı kapya biber 34 adet
*Sunum için lavaş ekmeği
*
Perde Pilavı (Kendimce) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce etimizi düdüklü tencerenize alıp, üzerini 4 parmak çıkacak kadar su ekliyoruz
*Ardından hamurumuzu yapıyoruz, yumurta, yağ ve yoğurdu karıştırıp kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz
*Ele yapışmayan bir hamur elde edip dinlenmesi için üzerini streç ile sarıp bekletiyoruz
*İç pilav için çiğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyuyoruz
*1 yemek kaşığı tereyağında hafif pembeleşinceye kadar dolmalık fıstıklar ile kavuruyoruz
*Kavurduğumuz fıstılar ile bademi tavanın içinden alıp ılık suda bekletip yıkadığımız pirinçleri ilave edip kavuruyoruz normal pilav yapar gibi
*Haşladığımız etin suyundan 4 bardak ilave edip demlenmeye bırakıyoruz
*Etlerimizi tereyağıda çok az soteledikten sonra, dinlenen pilavımıza ilk önce kavurduğumuz fıstık ve bademlerimizi sonra karabiberimizi ve etimizi ilave edip karıştırıyoruz Pilavımız hazır
*Dinlenen hamurumuzu iki eşit barçaya bölüp ilk bezeyi yapacağınız borcam büyüklüğünde açıyoruz
*Tereyağ ile yağladığımız borcamın üzerini tekrar çiğ badem diziyor ve açmış olduğumuz hamurumuzu borcama seriyoruz
*Hamurun üzerine yapmış olduğumuz iç pilavımızı döküyoruz
*Ardından geri kalan hamurumuzu da açıp üzerini kapatıyoruz
*200 derecede üstü ve altı eşit kızarana kadar pişiriyoruz
*Bizim aile geniş ve her toplandığımızda bu denli yemekler yapıldığından yanına ekstralarda ekliyoruz
*Ben patlıcan ,domates ,arpacık soğan ve kırmızı kapya biberleri tuzlayıp yağladıktan sonra çözü şişlere diziyorum
*Üzerini yağlı kağıt örtüp ilk önce yarım saat üstü kapalı son 20 dk üstü açık bir şekilde fırında 200 derecede kebap haline getiriyorum
Resimdeki gibi servis ediyorum
Afiyet olsun