Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı (Kendimce)

Perde Pilavı (Kendimce)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Perde Pilavı (Kendimce) Tarifi İçin Malzemeler İç pilavı içi;


*2 Su bardağı pirinç
*1 açık çiğ badem
*100 gr dolmalık fıstık
*Tuz
*Karabiber
*700 gr dana kuşbaşı
*300 dr kuzu kuşbaşı

Hamuru için;


*1 yumurta
*3 kaşık yoğurt
*125 gr tereyağ
*1 yemek kaşığı tuz

Garnitür kebabı için;


*3 adet patlıcan
*1015 adet arpacık soğan
*1015 adet çeri domates
*Kırmızı kapya biber 34 adet
*Sunum için lavaş ekmeği

*
Perde Pilavı (Kendimce) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce etimizi düdüklü tencerenize alıp, üzerini 4 parmak çıkacak kadar su ekliyoruz
*Ardından hamurumuzu yapıyoruz, yumurta, yağ ve yoğurdu karıştırıp kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz
*Ele yapışmayan bir hamur elde edip dinlenmesi için üzerini streç ile sarıp bekletiyoruz
*İç pilav için çiğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyuyoruz
*1 yemek kaşığı tereyağında hafif pembeleşinceye kadar dolmalık fıstıklar ile kavuruyoruz
*Kavurduğumuz fıstılar ile bademi tavanın içinden alıp ılık suda bekletip yıkadığımız pirinçleri ilave edip kavuruyoruz normal pilav yapar gibi
*Haşladığımız etin suyundan 4 bardak ilave edip demlenmeye bırakıyoruz
*Etlerimizi tereyağıda çok az soteledikten sonra, dinlenen pilavımıza ilk önce kavurduğumuz fıstık ve bademlerimizi sonra karabiberimizi ve etimizi ilave edip karıştırıyoruz Pilavımız hazır
*Dinlenen hamurumuzu iki eşit barçaya bölüp ilk bezeyi yapacağınız borcam büyüklüğünde açıyoruz
*Tereyağ ile yağladığımız borcamın üzerini tekrar çiğ badem diziyor ve açmış olduğumuz hamurumuzu borcama seriyoruz
*Hamurun üzerine yapmış olduğumuz iç pilavımızı döküyoruz
*Ardından geri kalan hamurumuzu da açıp üzerini kapatıyoruz
*200 derecede üstü ve altı eşit kızarana kadar pişiriyoruz
*Bizim aile geniş ve her toplandığımızda bu denli yemekler yapıldığından yanına ekstralarda ekliyoruz
*Ben patlıcan ,domates ,arpacık soğan ve kırmızı kapya biberleri tuzlayıp yağladıktan sonra çözü şişlere diziyorum
*Üzerini yağlı kağıt örtüp ilk önce yarım saat üstü kapalı son 20 dk üstü açık bir şekilde fırında 200 derecede kebap haline getiriyorum

Resimdeki gibi servis ediyorum
Afiyet olsun
 

Similar threads

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler İç pilavı için; *3 adet tavuk but *3 su bardağı tavuk suyu *1 ,5 su bardağı pirinç *1 su bardağı çiğ badem *Yarım çay bardağı kuş üzümü *Yarım çay bardağı dolmalık fıstık *1 tatlı kaşığı tarçın *1 çay kaşığı karabiber *Tuz *Sıvıyağ Hamuru için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Perdeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler İç Pilavı için; *1 kg tavuk eti *4 su bardağı pirinç *1 su bardağı tuzsuz badem *Yarım su bardağı dolmalık fıstık *Yarım su bardağı kuş üzümü *150 gr tereyağ *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 tatlı kaşığı karabiber *2 tatlı kaşığı tuz Hamur için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *1 çay bardağı Çiğ badem *1 paket dolmalık fıstık *1 paket kuş üzümü *Tavuk göğsü *2 su bardağı tavuk suyu *1 yemek kaşığı tereyağı *Sıvıyağ, karabiber ve tuz Hamuru için; *2 adet yumurta *4 yemek kaşığı yoğurt *1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler Perde için : *Milföy hamuru (kaç tane yapmak isterseniz o kadar kullanırsınız) Üzerine sürmek için; *1 yumurta sarısı *Fıstık (isteğe bağlı) Pilav : *1 su bardağı pirinç *2 su bardağı su *Biraz tuz *Bir çay kaşığı şeker *Birkaç damla limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *1 tane soğan *2 bardak Pirinç *Kuş üzümü *Dolmalık fıstık *3 bardak tavuk suyu *2 tane tavuk budu tuz karabİber Hamur için *1 Çay bardağı sıvı yağ *1 Çay bardağı yoğurt *1 Çay bardağı tavuk suyu *1 tane yumurta *1 Çay kaşığı kabartma tozu tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,496Konular
982,178Mesajlar
30,114Kullanıcılar
HRNSRHNNSon üye
Üst Alt