teknolojiuzmani
FD Üye
Perde Pilavı (Orta Asya) Tanımı İçin Malzemeler
İç pilav materyalleri;
- 1 su bardağı pirinç ( 200 cc ölçüde bardak kullandım)
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 ‘ er çay kaşığı kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber ve toz kırmızı biber
- 300 gram kemiksiz tavuk eti ( tavuğun kemiksiz olarak ızgara tava denilen but kısmını tercih ediyorum. kuru olmadığı için daha lezzetli oluyor)
- Yeterli ölçüde tuz
- 1.5 su bardağı su ve zeytinyağı
- 1.5 çay bardağı su
- 1 su bardağı kadar un ve tuz
- Tuzsuz iç badem
Perde Pilavı (Orta Asya) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur gereçlerini bir kaba alıp karıştıralım.Un markadan markaya az yahut çok gerekebilir, denetimli olarak ek edelim.
- Tencereye yağı alıyoruz.
- Üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümü ek edip biraz kavurup tüm baharatları ekliyoruz.
- Baharatların biraz rengi ortaya çıkınca yıkanmış süzülmüş pirinç eği ile uygunca kavuruyoruz.
- Üzerine ölçüde verilen suyu ekleyip kısık ateşte kendini çekene kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
- Ayrı bir tavada tavuk etlerimizi kuşbaşı doğrayıp orta ateşte hiç yağ eği yapmadan mühürleme süreci üzere kendi suyunda karıştırarak pişiriyoruz.
- Tavuk etlerimiz dışı biraz kızarınca bir çorba kaşığı tereyağı ek edip pişen iç pilavımız ile harmanlıyoruz.
- Tek kişilik kullandığım güveçlerin içlerini tereyağı ile yağlayıp bademleri yerleştirip üzerine güveç büyüklüğünde açmış olduğumuz hamuru koyuyoruz ve hamurumuzu çatalla deliyoruz.
- Üzerine iç pilavımızı koyup en üstüne kapak olarak kestiğimiz hamuru ile kapatıyoruz.
- Burada kapama sürecini yanlarından düzgünce içe gerçek yapmalıyız ki üzeri açılmadan pişsin.
- Tam olarak hazır olan güveçlerin üzerine biraz yağ sürüp evvelce ısıtılmış fırında birinci evvel 175 derecede daha sonra hafif pişmeye başladığı vakit 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen perde pilavımızın birinci sıcaklığı çıkınca servis tabağına zıt çevirerek hazırlıyoruz.
Perde Pilavı (Orta Asya) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı