Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Perde Pilavı (Orta Asya)

Perde Pilavı (Orta Asya)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
perde-pilavi-orta-asya.jpg

Perde Pilavı (Orta Asya) Tanımı İçin Malzemeler


İç pilav materyalleri;
  • 1 su bardağı pirinç ( 200 cc ölçüde bardak kullandım)
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 ‘ er çay kaşığı kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber ve toz kırmızı biber
  • 300 gram kemiksiz tavuk eti ( tavuğun kemiksiz olarak ızgara tava denilen but kısmını tercih ediyorum. kuru olmadığı için daha lezzetli oluyor)
  • Yeterli ölçüde tuz
  • 1.5 su bardağı su ve zeytinyağı
Hamuru için;
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kadar un ve tuz
Süslemek için ;
  • Tuzsuz iç badem

Perde Pilavı (Orta Asya) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur gereçlerini bir kaba alıp karıştıralım.Un markadan markaya az yahut çok gerekebilir, denetimli olarak ek edelim.
  2. Tencereye yağı alıyoruz.
  3. Üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümü ek edip biraz kavurup tüm baharatları ekliyoruz.
  4. Baharatların biraz rengi ortaya çıkınca yıkanmış süzülmüş pirinç eği ile uygunca kavuruyoruz.
  5. Üzerine ölçüde verilen suyu ekleyip kısık ateşte kendini çekene kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
  6. Ayrı bir tavada tavuk etlerimizi kuşbaşı doğrayıp orta ateşte hiç yağ eği yapmadan mühürleme süreci üzere kendi suyunda karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Tavuk etlerimiz dışı biraz kızarınca bir çorba kaşığı tereyağı ek edip pişen iç pilavımız ile harmanlıyoruz.
  8. Tek kişilik kullandığım güveçlerin içlerini tereyağı ile yağlayıp bademleri yerleştirip üzerine güveç büyüklüğünde açmış olduğumuz hamuru koyuyoruz ve hamurumuzu çatalla deliyoruz.
  9. Üzerine iç pilavımızı koyup en üstüne kapak olarak kestiğimiz hamuru ile kapatıyoruz.
  10. Burada kapama sürecini yanlarından düzgünce içe gerçek yapmalıyız ki üzeri açılmadan pişsin.
  11. Tam olarak hazır olan güveçlerin üzerine biraz yağ sürüp evvelce ısıtılmış fırında birinci evvel 175 derecede daha sonra hafif pişmeye başladığı vakit 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Pişen perde pilavımızın birinci sıcaklığı çıkınca servis tabağına zıt çevirerek hazırlıyoruz.
Orta Asya’daki Türklerimizden günümüzün Siirt vilayetine ilişkin bu lezzet şimdiden afiyetler olsun.

Perde Pilavı (Orta Asya) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Siirt'in Gözdesi Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 65 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağYarım su bardağı yoğurt1 paket kabartma tozuYarım yemek kaşığı sirke (hamuru daha kıtır bir hale getirir)1 yumurta Pilavı için: 150 gram pirinç200 ml tavuk suyu100 gram tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt2-3 su bardağı un (Kontrolü koyun)Tuz1,5 yemek kaşığı tereyağ İç pilavı için; 3 su bardağı pirinç (azaltıp çoğaltabilirsiniz )1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağ3,5 su bardağı su (Üzerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler Hamuru için ; 1 adet yumurta50 gram yumuşak margarin2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay bardağı suAlabildiği kadar un İç harcı için ; 3 su bardağı pirinç1 büyük kase dolusu haşlanmış tavuk4 yemek kaşığı kuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler İç pilavı için; 4 su bardağı pirinç1 bütün tavuk1 buçuk su bardağı çiğ badem (haşlanıp kabukları soyulmuş)1 çay bardağı kuş üzümü4 buçuk su bardağı tavuk suyu1 tatlı kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı karabiberTuz Hamuru için; 3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 fincan suAldığı kadar un İç pilavı için; 1 çay bardağı kuş üzümü2 su bardağı pirinç2 adet didiklenmiş tavuk but1 çay bardağı badem2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt