Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için ;
- 1 adet yumurta
- 50 gram yumuşak margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı su
- Alabildiği kadar un
- 3 su bardağı pirinç
- 1 büyük kase dolusu haşlanmış tavuk
- 4 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 – 5 su bardağı sıcak su
Perde Pilavı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak hamur materyalleri bir kaba alınır yoğurulur dinlenmeye bırakılır.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ alınır.
- Yıkanmış pirinçler eklenerek kavrulur.
- Kavrulan pirinçlere fıstık ve kuş üzümü eklenir karıştırılır.
- Şeker, tarçın ve tuz eklenerek 1-2 karıştırılır.
- Tavuk eklenir suyu ayarlanır. Orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Dinlenen hamur 6 eşit kesime bölünür.
- Büyük servis tabağı boyutunda açılır. Porsiyonluk güveçlere yufka serilir.
- Hazır olan iç harçtan eklenerek etrafında fazla duran hamur kapak formu vererek kapatılır.
- Evvelden ısıtılmış 200 c fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.