Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler
İç gereci
- 1,5 tavuk göğsü
- 3 su bardağı pirinç̧
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 paket kuş üzümü
- 1 kase yer fıstığı
- 13 adet kestane (Önceden haşlanıp soyulacak isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvıyağ
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Perde Pilavı Tanımı Yapılışı
- Hamurun yapılışı.Un hariç bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırıyoruz unu azar azar ek ediyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz kenara alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç gerecin yapılışı.Önce tavuğumuzu 3 su bardağı su ile haşlayıp suyunu pilavda kullanmak için ayırıyoruz tavuğu didikliyoruz.
- Dolmalık ve yer fıstığını sıvı yağda kavuruyoruz.
- Evvelden ıslatıp yıkadığımız pirinci ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Kuş üzümünü yıkayıp ek ediyoruz.
- Baharatlarınız tuzunu ek ediyoruz.
- Daha önceden haşlayıp soyduğumuz kestaneyi ve tavukları da ek ettikten sonra tavuk suyunu az gelirse olağan sıcak su ekleyebilirsiniz kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz ( suyunu olağan pilavdan az koyalım fırının içinde de pişicek lapa olmaması için ).
- Dinlenen hamuru merdane ile açıyoruz.
- Ben borcam tencerede pişirdim güzelce tereyağ yada margarin ile yağlıyoruz fıstıkları tencerenin iç tabanına ve yan kısımlarına yağ ile yapıştırıyoruz.
- Açtığımız hamuru yerleştiriyoruz iç pilavını doldurup tencerenin dışında kalan hamuru pilavın üzerine kapatıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 5 dak dinlendirip servis yapacağımız tabağa aykırı çeviriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun????.