bilgisayarci
FD Üye
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- İç pilav
- 1 küçük uzunluk tavuk
- 6 çay bardağı pirinç
- 1 paket çam fıstığı
- 1 çay bardağı kabuksuz badem
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 fincan zeytinyağı
- 3 su bardağı tavuk suyu ( sıcak suda olabilir eksik gelirse)
- Karabiber
- Tuz
- Not: isteğe bağlı tarçın, kuş üzümü ve yeni bahar koyabilirsiniz.
- 1 yumurta
- 3 /1 margarin(tereyağı da olabilir)
- 1 kepçe yoğurt
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Bir ölçü tuz
- Alabildiği kadar un (kulak göğsü yumuşaklığında)
Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk haşlanıp ayıklanır. Öteki tarafta pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır. Daha sonra.
- Eritilmiş tereyağı ve zeytinyağına badem ve çam fıstığı konarak hafif pembeleşir.
- Akabinde pirinçler de kavrulup suyu eklenip pilav pişirilir dinlenmeye bırakılır.
- Öteki tarafta hamur materyalleri yoğrulup yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Ayıklanmış tavuklar biraz zeytinyağında hafif kavrulur ve pilava katılır.
- Yuvarlak büyük uzunluk borcamın altı yağlanır ve altına badem dizilerek açılan ince hamur üzerine yerleştirilir.
- Hamurdan biraz üstü için ayrılır.
- Pilav hamurun içine eklenip ayrılan hamur açılıp üstüne yerleştirilir.
- Üzerine biraz zeytinyağı sürülür.
- Birkaç yerine bıçakla çizikler atılır.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun????????.