Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı

Perde Pilavı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
perde-pilavi.jpg

Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • İç pilav
  • 1 küçük uzunluk tavuk
  • 6 çay bardağı pirinç
  • 1 paket çam fıstığı
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 3 su bardağı tavuk suyu ( sıcak suda olabilir eksik gelirse)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Not: isteğe bağlı tarçın, kuş üzümü ve yeni bahar koyabilirsiniz.
Hamuru için
  • 1 yumurta
  • 3 /1 margarin(tereyağı da olabilir)
  • 1 kepçe yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir ölçü tuz
  • Alabildiği kadar un (kulak göğsü yumuşaklığında)

Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk haşlanıp ayıklanır. Öteki tarafta pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır. Daha sonra.
  2. Eritilmiş tereyağı ve zeytinyağına badem ve çam fıstığı konarak hafif pembeleşir.
  3. Akabinde pirinçler de kavrulup suyu eklenip pilav pişirilir dinlenmeye bırakılır.
  4. Öteki tarafta hamur materyalleri yoğrulup yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  5. Ayıklanmış tavuklar biraz zeytinyağında hafif kavrulur ve pilava katılır.
  6. Yuvarlak büyük uzunluk borcamın altı yağlanır ve altına badem dizilerek açılan ince hamur üzerine yerleştirilir.
  7. Hamurdan biraz üstü için ayrılır.
  8. Pilav hamurun içine eklenip ayrılan hamur açılıp üstüne yerleştirilir.
  9. Üzerine biraz zeytinyağı sürülür.
  10. Birkaç yerine bıçakla çizikler atılır.
  11. 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun????????.
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt