Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı

Perde Pilavı
0
37

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
perde-pilavi.jpg

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • Tuz
  • Un
Pilav için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (İsteğe bağlı)
  • 1 adet tavuk but
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Kalıp için;
  • Yağlamak için tereyağı
  • 100 gram kabuğu soyulmuş çiğ badem

Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir tencereye tavuk göğsünü ve budu alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayalım suyunu süzüp pilav için bir kenara ayıralım tavuklar soğuduktan sonra didikleyelim.
  2. Pilav için; tencereye yağı koyalım yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyip. 4-5 dakika kavuralım, tavuk suyunu ilave edip kuş üzümünü, tuzunu ve baharatları ilave edelim, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Pilav hafif diri kalacak şekilde ayarlayalım.
  3. Pilav pişerken, bir kapta un hariç hamurun malzemelerini karıştıralım ununu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde, iyice yoğuralım ve bir kenara dinlenmeye bırakalım.
  4. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayalım her dilimine bademleri dizelim pilav piştikten sonra kapağını açıp didiklediğimiz tavukları ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  5. Tezgaha un serpelim hamuru önce merdaneyle sonra oklavayla açalım çok kalın bir hamur olmasın çok da ince olmasın büyük bir şekilde açalım kek kalıbına yerleştirelim kenara hamurlar sarksın kek kalıbının orta delik kısmını elimizle açalım.
  6. Pilavın hepsini kalıba koyalım ve düzeltelim. Kenardaki hamurları pilavın üzerine gelecek şekilde kapatalım.
  7. Daha sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca ters çevirip servis tabağına alalım dilimleyerek servis yapalım.
Not: Kabuklu bademleri kaynar suda yarım saat beklettikten sonra kabukları hemen soyulacaktır.

Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt