Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 4-5 adet tavuk budu veya kanadı
- Yarım su bardağı şehriye
- 1 kase pirinç
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1-2 tane fıstık ezin
Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Daha sonra üzerini kapatıp pilavı hazırlayana kadar yarım saat dinlendirelim.
- Tavuk :Tavuk butları ve kanatlarını kaynattım.
- Pilav :Sıvı yağ’da yarım su bardağı kadar şehriye kavur.
- Kızarınca üzerine bir kase pirinç ekle ve iyice kavur.
- İsteyen kuş üzümü vs katabilir. Ben fıstık ezmiştim ondan kattım ve kırmızı paprika biberi ve karabiber ekledim renk katmak için.
- Kaynayan tavuğun suyundan ekliyorum pilava ve kısık ateşte suyunu çekip pişmesini bekliyorum.
- Son olarak tavukları didikleyip pilavın üzerine katıp karıştıralım.
- Hazırlanışı;Yağlanmış kek kalıbına badem yerleştirelim.
- Daha sonra üzerine açtığımız hamuru ekleyelim.
- Hamurun içini pilav ile dolduralım ve kenardan taşan hamuru ortaya doğru kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.