Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı

Perde Pilavı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
perde-pilavi.jpg

Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2-3 su bardağı un (Kontrolü koyun)
  • Tuz
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
İç pilavı için;
  • 3 su bardağı pirinç (azaltıp çoğaltabilirsiniz )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3,5 su bardağı su (Üzerini geçecek kadar)
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık (Az da koyabilirsiniz )
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, tarçın
  • 2- 3 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
  • Badem

Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz, 30 dk kadar üzerini kapatıp dinlendiriyoruz.
  2. Tavuk göğsünü haşlanmak üzere tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz.
  3. Pilav tenceresine yağımızı eritiyoruz, fıstığı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Önceden ıslatıp beklettiğimiz pirinçleri yıkayıp tencereye alıyoruz kavuruyoruz,.
  5. Kuş üzümünü ekliyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
  6. Karabiber ve tuz ek ediyoruz, tavukları didikleyip ekliyoruz.
  7. Tavuk suyunu koyup üzerini geçecek kadar su ek edip karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz.
  8. Dinlenen hamuru açıyoruz, form vereceğimiz kalıbı tereyağ ile yağlıyoruz.
  9. Üzerine badem yapıştırıyoruz, açtığımız hamuru dikkatlice kalıba yerleştiriyoruz.
  10. Demlenen pilavı içine ek ediyoruz hamurun kenarlarıyla üzerini kapatıyoruz.
  11. 200 derece fırında 40-45 dk kadar kızarana kadar pişiriyoruz, zıt çevirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt