Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Perde Pilavı

Perde Pilavı
0
60

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 fincan su
  • Aldığı kadar un
İç pilavı için;
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet didiklenmiş tavuk but
  • 1 çay bardağı badem
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Kalıbı yağlamak için tereyağı
Dışı için
  • Badem 15-20 adet

Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak hamuru yoğurmakla işe başlıyoruz. Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve suyu ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  2. Dinlendirmek için buz dolabında bekletiyoruz.
  3. Bir tencereye tavukları alıp 1 çay kaşığı tuz atıp üzerine su ekleyip haşlıyoruz.
  4. Pilavı yapmak için birinci evvel sıvı yağı koyup ısınınca bademi ekliyoruz.
  5. Badem hafifçe renk alınca pirinci ekliyoruz.
  6. Pirinçler biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz.
  7. Tereyağı büsbütün eriyene kadar pirinçleri yeterlice kavuruyoruz.
  8. Pirinçler kavrulunca kuş üzümünü ekliyoruz.
  9. Bir sefer çevirdikten sonra tavukları ekliyoruz.
  10. Tavukları da karıştırıp baharatları ve tuzu ekleyip suyu veriyoruz.
  11. Suyunu büsbütün çekince üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye alıyoruz.
  12. Pilavımız soğuyup demlenince pişireceğimiz kabı yağlayıp bademleri diziyoruz.
  13. Hamuru unla açıyoruz.
  14. Yağladığımız kaba koyup içini pilavla doldurup kapatıyoruz.
  15. Üst kısmada yağ sürüp fansız ayarda 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler Pilav İçin 1, 5 göğüs tavuk1 çay bardağı çiğ bademArpa şehriye3 su bardağı pirinçYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı karabiber1 paket beş türlü baharat Hamur İçin 2 adet yumurta1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt2-3 su bardağı un (Kontrolü koyun)Tuz1,5 yemek kaşığı tereyağ İç pilavı için; 3 su bardağı pirinç (azaltıp çoğaltabilirsiniz )1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağ3,5 su bardağı su (Üzerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 3 yemek kaşığı yoğurt2 yumurtaYarım çay bardağı zeytinyağıTuz3 su bardağı un Pilavı için 3 tane tavuk butu1 tane kuru soğan2 yemek kaşığı tereyağYarım su bardağı kul üzümü1 su bardağı badem3 su bardağı pirinçYarım çay kaşığı tarçınYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler İç pilavı için; 4 su bardağı pirinç1 bütün tavuk1 buçuk su bardağı çiğ badem (haşlanıp kabukları soyulmuş)1 çay bardağı kuş üzümü4 buçuk su bardağı tavuk suyu1 tatlı kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı karabiberTuz Hamuru için; 3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Pilavı için; 2 su bardağı pirinç4 parça tavuk bagetTuzKarabiberYenibahar3 yemek kaşığı sıvı yağ1 dolu yemek kaşığı tereyağı2’5 su bardağı tavuk suyuKabuğu ayıklanmış çiğ bademDolmalık fıstıkKuş üzümü Hamuru için; 2 adet yumurta3 yemek kaşığı yoğurtYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt