Perdeli Pilav Tarifi Resimli
Resimli Perdeli Pilav Tarifi
Perde Pilavı
Malzemeler
4 su bardağı pirinc
1 adet butun tavuk
1,5 su bardağı badem
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
Hamuru icin
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 cay fincanı su
Tuz
imagesperdelipilavtarifiresimli5ad40b50d0895
Plavın Tarifi
Pirinci ayıklayıp, ılık ve tuzlu suda bekletin Tavuğu yıkayın, tuz ve 8 bardak su eklemesiyle 30 dakika haşlayın Suzup, derisini soyun, kemiklerini sıyırıp bir kenarda bekletin Bademlerin uzerini kapatacak kadar su koyarak 10 dakika haşlayın Ocaktan aldıktan sonra bol suda yıkayın Kabuklarını soyun, pilavın dışını suslemek icin yarısını ayırın Şimdi hamuru hazırlayın Unun ortasını havuz gibi acın, 2 kaşık yumuşamış tereyağını, tuzu katın Yumurtaları icine kırın, yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun Yoğrulmuş hamuru 20 dakika dinlendirin Eğer perde pilavı icin ozel tencereniz varsa onu, yoksa altı yuvarlak donen bakır bir tencerenin icini tereyağıyla sıvayın Tencereyi 15 dakika kadar buzdolabında tutup, yağın donmasını bekleyin Tencereyi dolaptan cıkarınca haşlanmış bademleri şık bir desen oluşturacak bicimde aralıklı olarak icine yapıştırın
Hamuru kalınca ve yuvarlak bir bicimde acın Buyukluğu tencereden dışarıya 10?ar santimetre taşacak kadar olsun Yufkayı dikkatlice tencereye yerleştirin Suda beklemekte olan pirinci suzun, hafifce yıkayıp tekrar suzun Doğradığınız kuru soğanı tereyağı ve bademle birlikte ayrı bir kapta pembeleştirin Pirincleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun
Tavuk etlerini icine karıştırın uzerine tavuk suyunu koyun Kısık ateşte pişirin Suyunu ceker cekmez ateşten alın Demlenmesini beklerseniz pilav bir kez de fırında pişeceğinden hamur olur 15 dakika kadar pilavı ılınması icin bekletin Daha sonra hamur yaydığınız tencereye yerleştirin Kenardan sarkan hamurları iceriye doğru katlayarak, uzerini tamamen kapatın Kalan 1 kaşık tereyağını eritip, uzerine dokun ve fırında 45 dakika kadar pişirin Ters cevirerek ve dilimleyerek servis yapın Ancak pilavın şıklığının gorunmesi icin masaya butun olarak getirin
Resimli Perdeli Pilav Tarifi
Perde Pilavı
Malzemeler
4 su bardağı pirinc
1 adet butun tavuk
1,5 su bardağı badem
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
Hamuru icin
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 cay fincanı su
Tuz
imagesperdelipilavtarifiresimli5ad40b50d0895
Plavın Tarifi
Pirinci ayıklayıp, ılık ve tuzlu suda bekletin Tavuğu yıkayın, tuz ve 8 bardak su eklemesiyle 30 dakika haşlayın Suzup, derisini soyun, kemiklerini sıyırıp bir kenarda bekletin Bademlerin uzerini kapatacak kadar su koyarak 10 dakika haşlayın Ocaktan aldıktan sonra bol suda yıkayın Kabuklarını soyun, pilavın dışını suslemek icin yarısını ayırın Şimdi hamuru hazırlayın Unun ortasını havuz gibi acın, 2 kaşık yumuşamış tereyağını, tuzu katın Yumurtaları icine kırın, yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun Yoğrulmuş hamuru 20 dakika dinlendirin Eğer perde pilavı icin ozel tencereniz varsa onu, yoksa altı yuvarlak donen bakır bir tencerenin icini tereyağıyla sıvayın Tencereyi 15 dakika kadar buzdolabında tutup, yağın donmasını bekleyin Tencereyi dolaptan cıkarınca haşlanmış bademleri şık bir desen oluşturacak bicimde aralıklı olarak icine yapıştırın
Hamuru kalınca ve yuvarlak bir bicimde acın Buyukluğu tencereden dışarıya 10?ar santimetre taşacak kadar olsun Yufkayı dikkatlice tencereye yerleştirin Suda beklemekte olan pirinci suzun, hafifce yıkayıp tekrar suzun Doğradığınız kuru soğanı tereyağı ve bademle birlikte ayrı bir kapta pembeleştirin Pirincleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun
Tavuk etlerini icine karıştırın uzerine tavuk suyunu koyun Kısık ateşte pişirin Suyunu ceker cekmez ateşten alın Demlenmesini beklerseniz pilav bir kez de fırında pişeceğinden hamur olur 15 dakika kadar pilavı ılınması icin bekletin Daha sonra hamur yaydığınız tencereye yerleştirin Kenardan sarkan hamurları iceriye doğru katlayarak, uzerini tamamen kapatın Kalan 1 kaşık tereyağını eritip, uzerine dokun ve fırında 45 dakika kadar pişirin Ters cevirerek ve dilimleyerek servis yapın Ancak pilavın şıklığının gorunmesi icin masaya butun olarak getirin