Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un( 3 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
- 1 su bardağı kuru kayısı (doğranmış)
- 1 su bardağı ceviz(kayısıların boyutunda doğrayalım)
- Kuru üzümde eklenebilir
Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında olan yağımızı ve pudra şekerini homojen kıvam alana kadar karıştıralım.
- Diğer malzemeleri de ilave edip güzelce harmanlayalım .
- En son kuru meyveleri ekleyip tekrar yoğuralım.
- Küçük parçalar kopartarak düzeltmeden yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.2 tepsi alıyor .
- 5 dk önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Soğuduklarında üzerine isterseniz pudra şekeri serpin ( isterseniz içerisine istediğiniz kuru meyveleri ekleyebilirsiniz ).
Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı