Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye)

Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye)
0
14

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
perisan-kurabiye-kopar-at-kurabiye.jpg

Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un( 3 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
  • 1 su bardağı kuru kayısı (doğranmış)
  • 1 su bardağı ceviz(kayısıların boyutunda doğrayalım)
  • Kuru üzümde eklenebilir
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml klasik su bardağı ölçüsü


Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Oda sıcaklığında olan yağımızı ve pudra şekerini homojen kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Diğer malzemeleri de ilave edip güzelce harmanlayalım .
  3. En son kuru meyveleri ekleyip tekrar yoğuralım.
  4. Küçük parçalar kopartarak düzeltmeden yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.2 tepsi alıyor .
  5. 5 dk önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  6. Soğuduklarında üzerine isterseniz pudra şekeri serpin ( isterseniz içerisine istediğiniz kuru meyveleri ekleyebilirsiniz ).
Afiyet olsun ☺️.

Perişan Kurabiye (Kopar At Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt