Perişan Kurabiye (Muhteşem Lezzeti Ve Ekonomik) Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- Aldığı kadar un (4 su bardağına yakın)
- 1 /2 su bardağı kuru üzüm (Doğranmış)
- 1/2 (yarım) su bardağı fındık içi (Hafif irili ufaklı)
- 1 limonun kabuğu rendesi
Perişan Kurabiye (Muhteşem Lezzeti Ve Ekonomik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kabımıza tereyağı yumurta ve sıvı yağ alıyoruz. Elimizde bir hoş karıştırıyoruz.
- Sonra akabinde pudra şekeri, sirke, kabartma tozu ve vanilya ek ediyoruz ununu yavaş yavaş yediriyoruz yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Limon kabuğu rendesi, doğranmış kuru üzüm ve hafif irili fındıkları da ek ediyoruz.
- Yumuşak bir hamur olunca küçük modüller halinde kaşıkla kopartarak fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında çok kızarmadan alıyoruz. Deneyecek olanlarin şimdiden eline sıhhat afiyet olsun ????????