Perişan Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı ince kırılmış ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Yarım çay bardağı ince kırılmış badem (İsteğe göre)
- 3 su bardağı un
Perişan Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yumurta, yoğurt alınır ve karıştırılır.
- Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya eklenerek yoğrulur.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamura ceviz içi, badem, damla çikolata ve kuru üzüm koyularak yoğrulur.
- Hamurdan küçük modüller koparın gelişi hoş form verin ve fırın tepsisine dizin.
- Evvelden ısıtılmış 170 alt üst ayar fırında yaklaşık 15-20 dakika ortası pişirilir.
- Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .