Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 125 gram teremyağ oda ısısında
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağına yakın toz şeker (tam dolu olmasın yarımdan fazla)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı kadar ceviz,fındık,çikolata parçası karışık
- Dilerseniz içindeki malzemeleri değiştirebilirsiniz; kuru üzüm,fıstık,tarçın gibi
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta,yağ,şeker,yoğurt,vanilin ve kabartma tozunu güzelce karıştıralım.
- Daha sonra unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edip içerisine fındık,ceviz,çikolata parçalarını ekleyip tekrar karışması için çok az yoğuralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil vermeden bir birine çok yakın olmayacak şekilde dizelim.
- 180 derecede önceden ısıttığımız fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.