Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında )
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un aldı benim hamurum ( siz 3 su bardağından sonrasını kontrollü koyun her un farklı )
- 1 büyük çay bardağı kuru üzüm
- 1 büyük çay bardağı damla çikolata
- 1 büyük çay bardağı ince doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuruyemişler hariç malzemeleri iyice yoğuralım unu kontrollü koymayı unutmayalım.
- Son olarak kuruyemişleri ekleyip güzelce harmanyalım.
- Küçük parçalar kopartarak düzeltmeden yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 2 tepsi alıyor.
- 5 dk önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Soğuduklarında üzerine isterseniz pudra şekeri serpin ( isterseniz içerisine istediğiniz kuru.