Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 125gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay kaşığı beyaz sirke
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yulaf
- 1 yemek kaşığı kakao
- Kuru üzüm
- Damla çikolata
- Fındık-ceviz
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır.
- Üzerine yağlar ve sirke eklenir.
- Un ve kuruyemişler hariç diğer malzemeler konularak çırpılır.
- Un eklenerek çırpılır.
- Ben yarısını kakaolu yarısını damla çikolatalı yaptığım için hamuru ikiye bölerek malzemeleri ilave ettim. Siz hangisini daha çok seviyorsanız öyle yapabilirsiniz.
- Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra kurabiye parçaları koparılarak şöyle bir düzeltilip fırın teline dizilir.
- Önceden 180 derece ısıtılan fırında 15 dk pişirilir.Herkese afiyet olsun.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı